WTCR - Valencia helyett Barcelona

Valencia helyett Barcelona

LantiLanti
2012/10/04 21:39

A 2013-as WTCC naptár második változata szerint Spanyolországban rajtol majd az évad, ám jelentős változás lehet, hogy a világbajnokság búcsút inthet Valenciának. A Ricardo Tormo pályára 2005 óta valamennyi szezonban ellátogatott a mezőny, és néha még izgalmasak is voltak a versenyek. A lelátók viszont kongtak az ürességtől, mivel Valenciában inkább a MotoGP a menő.

Ez utóbbi lehet az oka annak, hogy Valencia helyett most már csak egy kérdőjel szerepel a spanyol futam mellett a naptártervezetben. Döntés egyelőre nincs, ám a Motorsport-Total értesülései szerint a Barcelona mellett található Circuit de Catalunya lehet a befutó, amely a forma-1-es Spanyol Nagydíjnak is otthont ad.

Valenciában egyébként szinte valamennyi számottevő márka nyert már futamot a WTCC-ben. A Chevrolet hatszor győzött, a SEAT négyszer, a BMW és az Alfa Romeo pedig három-három elsőséget szerzett. Barcelonában ellenben még sosem járt a WTCC-mezőnye. A katalán pályán a formaautós versenyek - legyünk őszinték - nem sok infarktusért tehetők felelőssé, ám talán a túraautóknak jobban fekszik majd a 4655 méter hosszú kör.

Fotó: Wikipedia

Hozzászólások