WTCR - Unicorse: az Alfa készen áll

Unicorse: az Alfa készen áll

LantiLanti
2012/10/27 11:15

Tegnap beszámoltunk arról, hogy közzétették az első részleteket a 2013-as Túraautó Európa-bajnokságról. Egy kis közjáték után kiderült, hogy sajnos mégsem lesz magyarországi forduló, a régióból inkább a Szlovákiaringet és a Salzburgringet látogatja meg a mezőny. Ennek ellenére több magyar indulóra is lehet számítani, a Túraautó Hírblog jelenleg három olyan hazai csapatról tud, amely komolyan készül az ETCC-re.

Közülük az egyik az Unicorse, amely idén már belekóstolt az Európa-bajnokságba az Alfa Romeo 156-tal.  A 2012-es szezont ifj. Ficza Ferenccel kezdték, aki Monzában egy ötödik és egy 12. helyet szerzett, Szlovákiában pedig kilencedik valamint hetedik lett. A Salzburgringen már Gáspár Csaba ült a fekete Alfába, az első találkozásból pedig egy hetedik és egy negyedik pozíciós sült ki. A csapat a tervekkel ellentétben az idényzáró imolai fordulón már nem tudott rajthoz állni. Jövőre viszont mindenképp vissza szeretnének térni.

"Az Alfa versenyzésre készen áll a műhelyben, mindent megcsináltunk rajta a legutóbbi versenyünk óta. Rendelkezünk a szükséges tartalék alkatrészekkel is, úgyhogy az autón biztosan nem múlik majd a dolog. Jövőre mindenképpen ott szeretnénk lenni az ETCC-ben, ez a csapat legfontosabb célja" - mondta a Túraautó Hírblognak Kertesi Zoltán, az Unicorse csapat-koordinátora.

Annak ők sem örülnek, hogy egyelőre nem szerepel hungaroringi verseny a naptárban, de Zoli szerint ez még változhat.

"Természetesen nagyon szerettük volna, ha itthon is rendeznek egy fordulót, de az előzetes naptárba végül a Salzburgring került be. Viszont én azért nem lennék annyira biztos abban, hogy ez változatlan marad a szezonkezdésig. Felmerült, hogy a magyar csapatok próbáljanak meg óvatosan lobbizni egy hungaroringi versenyért, de amíg nem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy jövőre is ott leszünk a mezőnyben, addig ez elég problémás lenne" - folytatta Zoli.

Márpedig az Unicorse egyelőre a jövő évi költségvetés összeállításán dolgozik, illetve folynak a tárgyalások a lehetséges versenyzőkkel is.

"A háttérben folyamatosan egyeztetünk a lehetséges támogatókkal, versenyzőkkel, és szerencsére elég nagy az érdeklődés a csapat valamint az Alfa Romeo 156 iránt. Ha lehet, szeretnénk magyar pilótával indulni, de folytatunk megbeszéléseket külföldi versenyzőkkel is. A csapat számára az elsődleges cél, hogy ott legyen az ETCC-ben, és ha van rá mód, akkor hazai pilótával."

Sanghajban és Makaón több régi S2000-es autó is rajthoz áll a WTCC-ben, így adja magát a kérdés, ők nem terveznek-e hasonló vendégszereplést jövőre a Hungaroringen.

"Ezt sem lehet kizárni, felmerült a lehetőség, bár még korai lenne bármit is mondani. A legnagyobb kérdés, hogy milyenek lesznek a 2013-as WTCC szabályok, hiszen egy ideje már mondogatják, hogy végleg ki fogják tiltani a szívó 2.0 literes autókat. Ám ha lesz rá lehetőség, akkor megfontoljuk a dolgot" - zárta a csapat koordinátor.

Az előzetes naptár szerint a 2013-as ETCC szezon március 24-én Monzában rajtol, és október hatodik Brnoban ér véget. A WTCC-vel közös futamokról az Eurosport 2 egy órás összefoglalókban számol majd be, az önálló versenyekről azonban élő közvetítés lesz az Eurosport 1-en.

FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.

Fotó: Unicorse

Hozzászólások