WTCR - Újabb tini a SUNRED-nél

Újabb tini a SUNRED-nél

LantiLanti
2012/10/25 19:15

Pepe Oriola és a Fernando Monje után újabb fiatal tehetségnek ad lehetőséget a WTCC-ben a SUNRED Engineering. Sanghajban a 20 éves francia Hugo Valente vezeti majd Tiago Monteiro korábbi 1.6 turbós SUNRED Leónját, amivel Suzukában Hiroki Yoshimoto biztató eredményeket ért el a szabadedzéseken.

A Párizs környékéről származó Valente gokarttal kezdte pályafutását, majd a Forma-Renault következett. Az Európa-kupa mezőnyével két alkalommal is járt a Hungaroringen, 2009-ben 10. és 12. lett az SG Formula csapattal, a következő szezonban pedig már Kiss Pál Tomi későbbi istállójával, a Tech 1-nal indult, és egy 16. hely valamint egy kiesés lett a mérlege. A 2011-es szezont sajnos teljes egészében ki kellett hagynia, idén azonban újult erővel tért vissza, és jelenleg vezeti a francia SEAT León Supercopát. Eddig három versenyt nyert idén, és az előttünk álló hétvégén a Paul Ricardon próbálja meg bebiztosítani élete első bajnoki címét. Ami után jutalomként jöhet a WTCC-s bemutatkozás.

"Nagyon boldog vagyok, hogy Sanghajban rajthoz állhatok a WTCC-ben, köszönöm a SUNRED-nek a lehetőséget. Egy álmom válik valóra, nagyon izgalmas és kemény kihívás lesz. Szeretném kihasználni az alkalmat, hogy felmérjem a lehetőségeimet, mert jövőre jó lenne csatlakozni a WTCC mezőnyéhez" - mondta Valente a világbajnokság hivatalos honlapjának.

FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.

Fotó: SEAT Supercopa

Hozzászólások