WTCR - Újabb márka jelentkezett a készülőben lévő elektromos TCR-bajnokságba
Újabb márka jelentkezett a készülőben lévő elektromos TCR-bajnokságba
Fotó: FIA Motorsport Games

Újabb márka jelentkezett a készülőben lévő elektromos TCR-bajnokságba

LantiLanti
2020/07/29 16:45
Bár a koronavírus járvány következményei rendesen betettek az idén bemutatkozó PURE ETCR sorozatnak is, az Eurosport Events által szervezett elektromos túraautó bajnokság köszöni szépen, egyelőre jól van. 

Idén egy bemutató szezont terveztek, és 2021-re időzítették az első éles bajnokságot. A 2020-as események egy része ugyan elmaradt, ám az év második felében amit lehet, bepótolnak.

Közben a lehetséges résztvevők frontján is alakulnak a dolgok, erről a bajnokság első embere, Xavier Gavory beszélt a PURE ETCR nemrég indított podcastjében. Mint kiderült, a jövőben egy negyedik márka is megjelenhet a mostanáig bejelentett három mellett.

"Egyelőre egy gyártó van, amely hivatalosan is benevezett, ez a Cupra. Ők érkeztek először Mattias Ekströmmel és Jordi Genével, valamint az igen meggyőző eRacerrel. Már eddig is elég aktívak voltak a kommunikációban, az autó gyönyörű és agresszív megjelenésű" - mondta Gavory. 

Ezt követően jött a meglepetés, a bajnokság vezetője bejelentette, az MG is épített egy elektromos túraautót. Az ikonikus brit márka ma már kínai tulajdonban van, és tavaly bevágódtak a benzines TCR-piacra az MG6 XPower TCR autóval. A projekt mögött álló Lisheng Shanghai Racing már korábban jelezte, az elektromos bajnokság is érdekli őket, és Gavory szavaiból úgy tűnik, nem semmittevéssel töltötték az azóta eltelt időszakot. 

Itt a negyedik gyártó, amely elektromos TCR túraautót épít | Eurosport

A Cupra, a Hyundai és a Romeo Ferraris (Alfa Romeo Giulia) után itt a negyedik konstruktőr, amely hivatalosan bejelentette, autót épít az idén bemutatkozó elektromos túraautó bajnokságba, az eTCR-be. Az olaszokhoz hasonlóan ezúttal sem egy autógyártóról, hanem egy privát műhelyről beszélünk. Arról a kínai Lisheng Shanghai Racingről, amely az MG 6 XPower benzines TCR autót is építette.

"Ott van az Alfa Romeo és az MG, amely szintén épített egy ETCR versenyautót. Mindketten bejelentették a gyártás tényét, és arra számítunk, hamarosan hivatalosan is neveznek a bajnokságba." 

Gavory említést tett a Hyundairól is, amely már bemutatta a Veloster elektromos változatát, ám hozzátette, az autót övező nagy hírverés ellenére a koreaiak sem adták még le a nevezésüket. Reményei szerint erre sem kell már sokat várni. 

A TouringCarTimes szerint az MG elektromos túraautó már az idei promóciós eseményeken is megjelenhet. A PURE ETCR frissített programjáról már írtunk korábban. 

Bejelentették a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokság új programját | Eurosport

Az idei éve a parádézásról és a felkészülésről szólt volna a formálódó elektromos túraautó bajnokság, a PURE ETCR számára, ám a vírushelyzet az ő számításaikat is keresztülhúzta. 2020 egészen más lesz, mint tervezték, de a legfontosabb hír, hogy lesz. A bajnokság promótere, az Eurosport Events ma bejelentette az átalakított idei programot, melyben három promóciós esemény, és egy teljes forduló szerepel.

Hozzászólások