WTCR - Újabb információ-morzsák a TC3-ról
Újabb információ-morzsák a TC3-ról
Fotó: WTCC Media

Újabb információ-morzsák a TC3-ról

LantiLanti
2014/07/21 19:34

Ezúttal nem egy sajtóanyag érkezett, hanem a TouringCarTimes állt elő eddig még nem hallott részletekkel Marcello Lotti jövőre induló új túraautó bajnokságával, a TC3 International Series-zel kapcsolatban.

A legfrissebb hírek szerint a WTCC megalapítója és korábbi vezetője sok mindent megtart a Túraautó Világbajnokságban bevált rendszerből, így marad a hétvégék lebonyolítása, és az idénynyitó helyszíne sem változik.

A TCT értesülése szerint a TC3-as fordulók során két szabadedzést és egy két részből álló időmérő edzést rendeznek majd, valamint mindkét futamra vasárnap kerül majd sor. Ez utóbbi igen jellemző WTCC-s vonás, a legtöbb kétfutamos bajnokságban ugyanis szombatra és vasárnapra is jut egy verseny.

Úgy tűnik, a 2015-ös szezon márciusban rajtolhat, méghozzá Olaszországban, amely sokáig a WTCC kezdőhelyszíne volt. Lotti korábban arról beszélt, a 10 fordulóból néhány Forma-1-es hétvége lesz, ám mivel az Olasz Nagydíjat hagyományosan ősszel rendezik, az idénynyitó valószínűleg önálló rendezvény lesz.

Neil Hudson még egy érdekességet kiemelt: a legutóbbi TC3-as sajtóanyag szerint az új kupás SEAT León testesíti meg leginkább a bajnokság által követni kívánt irányvonalat. Ám a korábbi hírek szerint jövőre az ETCC is megnyitja kapuit a León Cup Racer előtt.. Versenyfutás lesz, vagy titkos megegyezés a háttérben? A TC3 hivatalos honlapja szerint még 56 nap, és kiderül.

Hozzászólások