WTCR - Új tervek a Zengő Junior Team-nél?
Új tervek a Zengő Junior Team-nél?

Új tervek a Zengő Junior Team-nél?

LantiLanti
2013/10/21 15:09

Nagy_norbi_ETCC_seat

Döcögősen kezdődött, de pozitív hangulatban ért véget az Zengő Junior Team első éve a Túraautó Európa-bajnokságon. A magyar csapat két kupás SEAT Leónnal indult az ETCC-ben, ám a folyamatos műszaki gondok gyakran keresztül húzták a számításokat, és a két fiatal pilótának, ifj. Ficza Ferencnek és Nagy Norbertnek is szoknia kellett az új szintet (bár Feri tavaly már ment a bajnokságban).

Az évzáró brnoi hétvégén viszont sikerült szép eredményekkel lezárni a szezont, Ficza mindkét futamon második volt a kategóriában, és a nem létező abszolút dobogótól sem állt messze.

Ennek ellenére a jelek szerint jövőre komoly változás lehet a Zengő Junior Team életében. A nemzetközi használt-versenyautós oldalakat böngészve valószínűleg közületek is sokan belebotlottak már néhány ismerősen festő SEAT León Supercopába. A csapat árulja az autókat, azaz a jelenlegi formában biztosan nem folytatják az ETCC-s programot.

Mit jelenthet ez?

Az egyik tippem, hogy Zoliék már tudják, amit mi még nem, nevezetesen, hogy jövőre jönnek az 1.6 turbós ex-WTCC-s (pontosabban most még jelenlegi) autók az Európa-bajnokságba, amikkel szemben a kupás SEAT-nak nem sok esélye lehet.

A másik ötletem, hogy a hírek szerint jövőre újra lesz SEAT León Európa-kupa. A Zengő Motorsport korábban a sorozat legeredményesebb csapata volt (2009-ben Michelisz Norbival, 2010-ben Wéber Gabival voltak bajnokok), és kiváló kapcsolatot ápolnak a spanyol szervezőkkel. Az sem érne letaglózó meglepetésként, ha az ETCC helyett jövőre már az új márkakupában látnánk a Zengő Juniorokat.

Ez azonban egyelőre csak játék a lehetőségekkel, reméljük, hamarosan konkrétumokról is beszámolhatunk.

Fotó: ETCC Media

Hozzászólások