WTCR - Új nevet kapnak a SEAT-ok a WTCR-ben
Új nevet kapnak a SEAT-ok a WTCR-ben
Fotó: SEAT Media

Új nevet kapnak a SEAT-ok a WTCR-ben

LantiLanti
2018/02/22 16:21

A SEAT is beállt szépen a sorba, és többek között a Volvóhoz valamint a Citroënhez hasonlóan a spanyol márka is létrehozta saját sportos brand-jét, amely innentől kezdve nem mint egyszerű alkategória, hanem mint önálló márka éli tovább életét.

A Cupra megjelölés eddig a sportos SEAT-okat jelentette, ám akárcsak a franciák esetében a DS, vagy a Volvónál a Polestar, mától a Cupra is önálló életre kelt, saját márkajelvényt és dizájnt kapott.

"A Cupra egy nagy lehetőség a SEAT és az ügyfeleink számára, de üzleti szempontból egyaránt. Ez az egész projekt egy olyan csoport álmának a megvalósulása, amely szeretné az autóimádók egy új csoportját elérni. Célunk, hogy a Cupra márka a következő 4-5 évben megduplázza eladásait, az üzleti modellünk pedig négy pilléren nyugszik: az értékesítésen, a partnerkapcsolatokon, a versenyzésen, és magán a terméken" - olvasható a spanyolok sajtóközleményében.

A változtatás tehát a SEAT motorsportos programjait is érinti, a WTCR-ben illetve a többi bajnokságban induló autók ugyanis innentől kezdve a Cupra név alatt futnak majd, és a márka új jelét viselik az orrukon illetve a hátukon. Ha jól értelmeztük a sajtóközleményt, a SEAT León TCR mostantól a Cupra TCR névre hallgat majd.

A márka által kiadott hivatalos grafikákon már az új jelvény szerepel, a műszaki tartalom viszont változatlan.

Cupra_18_2 Cupra_18_3

 

Hozzászólások