WTCR - Új motor Boardmannak
Új motor Boardmannak

Új motor Boardmannak

LantiLanti
2013/04/14 21:29

Boardman_marrakesh_torott

Rengeteg munkát adott a brit Special Tuning Racing csapatnak Tom Boardman Marrakeshben elszenvedett durva balesete. Az angol pilóta nem sokkal azután csapódott falnak a hetes kanyarban, hogy megfutotta a negyedik legjobb időt a vasárnap reggeli warm up-on. Boardman SEAT-ján egy felpattanó kő tette tönkre a féket, és az autó megállíthatatlanul száguldott bele a pályát szegélyező betonba, amely az ütközés hatására kettétört.

Hála Istennek a pilóta kisebb zúzódásokkal megúszta az esetet, a fekete Leónról viszont ugyanez nem volt elmondható. A rondán összetört első traktus komoly pluszmunkát jelent az STR szerelőknek a szlovákiaringi futam előtt.

“Sok versenybalesetet láttam már, amik nem voltak olyan vészesek mint az enyém, és nekem sem lett semmi bajom, úgyhogy az autó biztonsági rendszere jól végezte a dolgát.  A sasszé elnyelte az ütközés erejét, az ülés a helyén maradt, nekem pedig néhány zúzódástól eltekintve kutya bajom” - mondta Boardman.

Az elnyelt energia hatása viszont erőteljesen megmutatkozott a SEAT-on.

“Az erőelnyelő zónát teljesen lenulláztuk, megsérült a motort és a váltó is, úgyhogy szükségünk lesz egy új blokkra, egy váltóra, és a karosszériát is helyre kell hozni. Szóval teljesen megújul a váz, de a nagyobb probléma az új motort beszerzése lesz.”

Összességében a SEAT számára sikeres volt a marrakeshi hétvége, különösen miután Pepe Oriola megnyerte a második futamot. Boardmannak komoly csalódást jelentett, hogy úgy érezte, ő is képes lett volna jól szerepelni a marokkói versenyeken.

“Az időmérő katasztrofálisra sikeredett az előttem megpörgő BMW miatt, pedig az adatokat elnézve beférhettem volna a legjobb 12-be. A warm up során jól éreztem magam, biztató időket mentem és az autó is kiválóan viselkedett, aztán egyszer csak az első fékek megadták magukat” – tette hozzá Boardman.

A STR tavaly két 1.6 turbós SEAT Leónt versenyeztetett, ám most az angol pilóta arról beszélt, nehéz lesz új motort szerezni, ami azt sejteti, hogy a csapat már eladta Darryl D'Young tavalyi kocsiját.

Fotó: WTCC Media

Fordította: Lacah

Hozzászólások