WTCR - Turkington egy Chevyben

Turkington egy Chevyben

LantiLanti
2012/10/26 13:13

Napjaink egyik elfelejtett tehetsége visszatér, Colin Turkington ismét rajthoz áll Kínában, ráadásul egy olyan autóval, amivel akár a győzelemre is esélyes lehet. Az északír pilóta ugyanis megkapta az RML tartalék Chevrolet Cruze-át, amit a héten utaztatnak ki Sanghajba. A gyári autót a brit West Surray Racing készíti fel, és Turkington állandó ázsiai támogatója, az Aviva-Cofco lesz a névadó szponzor.

"Csodálatos lesz visszatérni a WTCC-be, izgatottan várom, hogy végre vezethessek az F1-es sanghaji körön. A tavalyi Tianma pályán rendezett világbajnoki futam óta nem versenyeztem, úgyhogy biztos beletelik egy kis időbe, mire lerázom magamról a rozsdát. Ráadásul ez lesz az első alkalom, hogy egy Cruze-t vezetek. Utoljára 2006-ban versenyeztem elsőkerekes autóval, úgyhogy szép kis tanulási folyamat lesz" - mondta Turkington a TouringCarTimesnak.

Az a bizonyos 2006-os verseny még a BTCC-ben volt, akkor egy MG-ZS-t vezetett szintén a WSR színeiben. Azóta szinte kizárólag BMW-vel ment a BTCC-ben, az STCC-ben és a WTCC-ben. Tavaly mindenki felkapta a fejét, amikor Sanghajban a gyári Chevrolet-ket szorongatta a citromsárga 320 TC-vel. Az első futamon a győzelemért harcolt Alain Menuvel, de végül második lett, majd egy negyedik hellyel zárta a hétvégét.

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy visszatérhetünk a WTCC-ben az Aviva támogatásával. Komoly kihívás lesz Colin és az egész csapat számára, meg kell ismernünk az autót és a pályát is. Az RML-től kaptuk a kocsi, és rengeteget dolgoztak azért, hogy minden időben Sanghajba érjen, úgyhogy nagy köszönet nekik mindenért" - tette hozzá Dick Bennets, a WSR csapatfőnöke.

A negyedik gyári Cruze utoljára tavaly Suzukában csatlakozott a mezőnyhöz, akkor a japán ralisztár Tosihiro Arai vezette. Azt megelőzően Brazíliában Cacá Bueno versenyzett vele.

FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások