WTCR - Tovább remekel a BMW, Norbi 8.
Tovább remekel a BMW, Norbi 8.

Tovább remekel a BMW, Norbi 8.

LantiLanti
2013/06/08 08:40

Coronel_FP1_rus_bmw

Az első moszkvai szabadedzésen is folytatták remeklésüket a BMW-k, a harminc perces menet végén a ROAL Motorsport pilótája, Tom Coronel állt a lista élén egy 1:43.574-es köridővel. Ismét két 320 TC jutott be a top5-be, minután Mehdi Bennani ötödikként zárt. Az első két szektorban továbbra is a BMW a leggyorsabb, az elsőben Coronel, a másodikban a marokkói futotta a legjobb részidőt.

A többi bmw-s továbbra is a legjobb 12-n kívül tanyázik, ezúttal Darryl O'Young is csak 13. lett.

"Használt gumikon mentem, de elég jó állapotú szett volt, amellyel eddig kevés kilométert tettünk meg. Magabiztosnak érzem magam az autóban, és a pálya is tetszik, ezért bevállalósan mentem az edzésen. Többször megcsúsztam, sőt egy alkalommal meg is forogtam, de ilyenkor kell próbálgatni a határokat, mert most még belefér a hiba. Az egész egy driftversenyhez hasonlított, mindenki sokat csúszkált, mert még nem tapad igazán a pálya, főleg mivel tegnap esett is. De szerintem javulni fog a helyzet a nap során" - mondta Coronel az Eurosportnak.

A holland mögött a címvédő Rob Huff végzett a második helyen, mutatva, hogy a SEAT-tal is számolni kell Moszkvában. A brit alig több mint egy tizeddel maradt el Coroneltől. Nyikolaj Karamisev pedig bebizonyította, nem a levegőbe beszélt, amikor azt nyilatkozta, pontokért jött Moszkvába, a Campos orosz versenyzője második legjobb seatosként tizedik lett. Hat tizeddel előzte meg jóval tapasztaltabb csapattársát, Fernando Monjét. Pepe Oriola 12.-ként zárt, a többi SEAT pedig még keresi önmagát.

A Chevrolet-k közül ismét az RML csapat emelkedett ki, Yvan Muller harmadik lett, Tom Chilton pedig felzárkózott mögé a negyedik helyre. Michel Nykjaer hetedikként végzett  a Nika Chevyvel, a két bamboos viszont még mindig nem talált magára, James Nash a 16., Alex MacDowall a 21. idővel zárt.

Michelisz_tarquini_Rus_honda

A Hondák közül Gabriele Tarquini szállította a legjobb időt, a maestro hatodik lett, Michelisz Norbi pedig megelőzte Tiago Monteirot. A zengős pilóta ezúttal a nyolcadik időt autózta, míg a portugál kilencedik lett. Norbival kapcsolatba a lemaradás is biztató, csak 5 tizedet kapott Coroneltől.

A Ladának úgy tűnik, pont az jelent problémát, ami miatt a BMW-k jól mennek Moszkvában. A Granta nem szereti a lassú kanyarokat, amiből pedig van pár az orosz pályán, míg a hosszú egyenes önmagában kevés ahhoz, hogy ezt ellensúlyozza. James Thompson így is beverekedte magát a legjobb 12-be (11. lett), Mihail Kozlovszkij viszont csak a 17. helyen zárt.

Az edzés utolsó hét percében már senki sem javíthatott, Stefano D'Aste kicsúszása miatt ugyanis végig sárga zászló volt érvényben a középső szektorban.

A moszkvai FP1 végeredménye:

Moszkva_FP1

A második szabadedzés magyar idő szerint 10:00-kor kezdődik Moszkvában.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások