WTCR - Tovább nőtt a WTCC nézettsége

Tovább nőtt a WTCC nézettsége

LantiLanti
2014/03/07 15:05

2012 fontos év volt a Túraautó Világbajnokság számára, az teljes szezonra vonatkozó nézőszám ugyanis tavaly előtt haladta meg először a félmilliárdot. A fejlődés azonban itt nem állt meg, 2013-ben ismét közel két számjegyű emelkedés volt tapasztalható a nézettségben.

A német Repucom adatai szerint tavaly összes 557 millióan nézték a WTCC-hez köthető adásokat (élő közvetítés, csúsztatott közvetítés, magazinok), ami egész pontosan 8.9%-os növekedést jelent az egy évvel korábbi adathoz képest.

2013-ban 188 különböző ország 111 TV csatornája összesen 1176 órányi műsort sugárzott a világbajnokságról, ami 8.7%-kal több a 2012-es közvetítési mennyiségnél. Terjesztési téren is komoly előrelépések voltak, ezt mutatja, hogy az Eurosport által adott közvetítés ma már csak a teljes adásidő 19%-t teszi ki.

Különösen örömteli, hogy ezt a növekedést egy olyan szezon során sikerült elérni, amely még a korábbi Chevrolet dominanciánál is egyhangúbb versenyt hozott, gyakorlatilag az első néhány hétvége után egyértelművé vált, Yvan Muller lesz a bajnok.

A jelentés kiemeli, hogy Észak- és Latin-Amerikában sikerült komolyabb előrelépést tenni, miközben Marokkóban és Magyarországon is stabilizálódott a nézőszám, ami azt jelzi, hogy mindkét országban kialakulóban van egy erős és elkötelezett rajongótábor.

[ad#1]

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások