WTCR - Törölték Thompson legutóbbi eredményeit
Törölték Thompson legutóbbi eredményeit
Fotó: WTCC Media

Törölték Thompson legutóbbi eredményeit

LantiLanti
2014/05/24 13:20

Szegény embert az ág húzza, miközben szegény ladás a szívatót. De tényleg, James Thompson most szívatókártyát húzott, az FIA ellenőrei ugyanis kiszúrták, a motoron megsérült (vagy nem is volt) a plomba, így törölték a brit pilóta elmúlt két hétvégi eredményeit. Mintha JT ott sem lett volna a Hungaroringen és a Szlovákiaringen.

Az orosz csapat keményen dolgozott az elmúlt hetekben, a magyarországi és a szlovákiai hétvégét követően is a helyszínen maradtak tesztelni, és valahol hiba csúszott a gépezetbe. A plomba-probléma miatt az FIA most az összes olyan futam eredményét törölte, amelyen Thommo az adott motorral vett részt.

A WTCC-ben szigorúak a motorokra vonatkozó szabályok. Idén az első három hétvégén összesen három motort lehetett felhasználni, a Szlovákiaringtől kezdődően viszont eggyel kell teljesíteni az egész évet, különben jön a hátrasorolós büntetés. A blokk érintetlenségét plombával biztosítja az FIA, ez volt sérült, vagy ez hiányzott a Ladánál.

Szegény Thompson, nem elég, hogy pályafutása legnehezebb időszakát éli, most még ez is. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az adott versenyeken egyetlen pontot sem szerzett, így nem érte komoly veszteség.

A brit pilóta autójában egyébként motort cseréltek a szlovákiai teszten, így Ausztriában a sor végéről indul majd, akárcsak Mikhail Kozlovskiy, aki úgy váltogatja a blokkokat, mint más az alsógatyáját. Nyilván nem önszántából... Nagy a baj a Ladánál.

Hozzászólások