WTCR - Törölték Sonomát - részletek
Törölték Sonomát - részletek

Törölték Sonomát - részletek

LantiLanti
2014/05/29 11:07

Az Autosport magazin ma már hivatalos tényként számolt be arról, hogy a WTCC 2014-ben mégsem utazik Sonomába, az amerikai verseny helyére egy második kínai futam ugrik be. A helyszín a WTCC által egyszer már célkeresztbe vett Guandong nemzetközi versenypálya lesz.

A brit hetilap helyszínen dolgozó újságírója Francois Ribeiroval, az Eurosport Motorsport menedzserével is interjút készített a változtatás miértjéről. A WTCC első embere logisztikai problémákkal indokolta Sonoma ejtését.

"Korábban egy héten kétszer fordult a hajó Portland és Sanghaj között, ám két hete a hajózási társaság értesített bennünket, hogy az egyik fordulót törölték. Mindez annyit jelent, hogy Sonomában a versenyt követő vasárnapig kéne várakoznunk, hogy elhagyhassuk az Egyesült Államokat, azaz legjobb esetben is a sanghaji hétvége előtti csütörtökön érkeznénk meg Kínába."

"A kontinensek közti szállításban ráadásul 24 óra csúszás nem számít rendkívüli dolognak, és ismerve a vámon való átjutás problémáit is, könnyen veszélybe kerülhetne a sanghaji futam, amit nem engedhetünk meg" - mondta Ribeiro az Autósportnak.

Az újabb - Makaóval együtt már harmadik - kínai verseny beiktatása egyébként is szerepelt az Eurosport Events hosszabb távú terveiben, így most gyakorlatilag előre hozták a dolgot.

"Megvizsgáltuk a lehetőségeket. 2015-ben egyébként is három kínai futamot akartunk, Makaón, Sanghajban és egy harmadik helyszínen. Mi leszünk az egyetlen FIA világbajnokság, amely három futamot rendez a világ leggyorsabban növekvő piacán, amivel határozott üzenetet küldhetünk a bajnokság iránt érdeklődő márkáknak." - zárta Ribeiro.

Az Autosport értesülése szerint nem valószínű, hogy a WTCC sorozat 2015-ben visszatér Sonomába.

Hozzászólások