WTCR - Tom Coronel élete legjobb Dakarját zárta idén
Tom Coronel élete legjobb Dakarját zárta idén
Fotó: Tom Coronel

Tom Coronel élete legjobb Dakarját zárta idén

LantiLanti
2020/01/19 20:42

Egyhuzamban negyedszer is célba ért a Dakar ralin a Túraautó Világkupa egyik legnépszerűbb versenyzője, ráadásul Tom Coronel saját egyéni rekordját is megdöntötte Szaúd Arábiában. A holland pilóta sosem zárt még az első harmincban; a legközelebb 2018-ban járt ehhez, amikor a 35. helyen végzett. 

Most azonban ikertestvérével párban 27-ek lett a The Beast 3.0 névre keresztelt saját építésű buggyval, ami mindkettejük számára az eddigi legjobb eredmény. Tom szerint ez elsősorban annak köszönhető, hogy minden korábbinál megbízhatóbb volt a Szörny. Az első héten szinte hiba nélkül ketyegett a gép, a másodikon történt borulás után viszont már akadtak komolyabb gondok.

"A top20 környéke volt számunkra a cél, ami teljesíthető feladat volt a Szörnnyel, és ez önbizalmat adott nekünk. Volt néhányszor problémánk, de ez egyértelműen a legjobb Dakarunk. Mind az eredmény szempontjából, mind onnan nézve, hogy mennyi műszaki hibával találtuk magunkat szembe" - mesélte Tom.

3574857.jpg

"Sajnáljuk a borulást, mert utána azért elkezdtek elromlani dolgok. De ez is a kaland része; az a hiba sokba került. De nagyon élveztem, és az autó is remek volt." 

Coronel 2009-ben indult először a Dakaron, és ikertestvérével a 70. helyen ért célba. 2015 és 2017 között szólóban versenyzett, ekkor legjobb eredménye egy 58. helyezés volt, majd 2018 óta megy ismét testvérével. 

A holland pilóta az év eleji sivatagozás után most ismét a WTCR-re fordíthatja figyelmét. Korábban úgy fogalmazott, már lefoglalta rajtszámát a Túraautó Világkupán, és jelenleg három márka között vacillál. 

Hozzászólások