WTCR - Tökig nyomod a kettesben?
Tökig nyomod a kettesben?
Fotó: WTCC Media

Tökig nyomod a kettesben?

LantiLanti
2014/05/15 14:29

José Maria Lopez négy forduló után 25 pontos előnnyel vezeti a WTCC összetettjét a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb és a négyszeres túraautó világelső Yvan Muller előtt. Sokak számára meglepetés az argentin pilóta remeklése, pedig aki nyomon követte eddig pályafutását, az tisztában volt vele, Pechito nem csak dél-amerikai származása miatt kapott szerződést a Citroentől.

Lopez rengeteg túraautós tapasztalattal rendelkezi, háromszor volt argentin bajnok, ahol a jelenlegi TC1-es autókhoz nagyon hasonlító gépekkel versenyeztek. Emellett, mint a latin vérmérsékletű pilóták általában, elképesztően bevállalós. Ez a Szlovákiaringen is kiderült.

A TC1-es autókkal teljesen máshogy kell vezetni a felvidéki pályán, mint korábban; erről Michelisz Norbi is beszélt az Eurosportnak. Elmondása szerint a kettes kanyarban nőtt leginkább az elérhető sebesség: a TC2-es autókkal eddig fékezni kellett, és nagyjából 140 km/h-val lehetett elfordulni, a TC1-eseket viszont parkettán át lehet tolni valahol 200 km/h környékén!!! Már persze, ha elég bátor az ember.

Az Indside WTCC magazinból kiderült, még a legjobbak közül sem ment mindenkinek. A következő beszélgetés a Q3 alatt és után zajlott a három Citroen-pilóta, Yvan Muller, Sebastien Loeb és Pechito Lopez között.

Loeb (Mullernek Lopezről): "Kinyír bennünket, elképesztően gyors."

Muller: "Két tizeddel gyorsabb, mint Te."

Lopez végül valóban mindkettejüket megverte, Loebnek négy tizedet, Mullernek hatot adott. A diskurzus pedig folytatódott a leintés után is.

Muller (Loebnek): "Te padlón mentél a kettesben?"

Loeb: "Nem, nem volt hozzá bátorságom. De Lopez megcsinálta! Tíz évet öregített rajtunk."

Később aztán Pechito is csatlakozott a társasághoz, és a csapatkocsiban Mullerrel elemezte az időmérőt.

Lopez (Mullernek): "Azt hittem, meg fogsz verni."

Muller: "Nem, sajnos az első szektorban túl sokat veszítettem. Utána gyors voltam, de az elsőt elrontottam."

Lopez: "Nekem pont az első szektorom volt a legjobb. Padlón mentem."

Muller: "Én ott nem mentem full gázon, ráadásul az egyes kanyarban veszítettem is."

Ehhez sok mindent nem kell hozzáfűzni, kémény ellenfelet kaptak a franciák házon belül. Talán keményebbet, mint gondolták. Lopez gyors, bátor, és éhes a sikerre. Nehéz lesz őt megverni.

Hozzászólások