WTCR - Titkos Citroen teszt Valenciában
Titkos Citroen teszt Valenciában

Titkos Citroen teszt Valenciában

LantiLanti
2013/02/18 09:15

A spanyol AS értesülései szerint a Citroen csendben és titokban megkezdte a felkészülést a WTCC-s programra. A hírek szerint a francia márka és Sebastien Loeb szombaton különösebb feltűnés nélkül Valenciába utazott, ahol a Ricardo Tormo pályán megtartották első WTCC-s tesztjüket. Értesülésük szerint Loeb egy Citroen DS3-at vezetett Valenciában, melyet a rali vb-n használt autóból alakítottak át pályaversenyzésre. A WRC-ben a túraautó világbajnoksághoz hasonlóan az 1.6 turbós világmotort használják.

A hír némileg meglepő, hiszen alig néhány napja, hogy komoly kételyek merültek fel a Citroen 2014-re tervezett bemutatkozásával kapcsolatban, mivel az anyavállalat, a PSA több mint öt milliárd eurós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. A francia gyár igazgatótanácsa még mindig nem adott zöld jelzést a programnak, ám Loeb nemrég arról beszélt, hogy egyedül a WTCC az a bajnokság, amelyben folytatódhat az együttműködés a Citroennel. Magyarul ha a márka továbbra is szeretné kiaknázni a kilencszeres világbajnok klasszisban rejlő PR lehetőségeket, akkor kénytelen lesz jóváhagyni a WTCC programot.

A Citroen WRC csapatának egyik pilótája, Dani Sordo is megerősítette, hogy hallott a tesztről, és hozzátette: "a csapatnál mostanában folyton csak azt hallani, hogy Loeb a pályaversenyzésben folytatja."

Fotó: AS

Hozzászólások