WTCR - Tiszta olasz felállással indul a WTCR-ben az Alfa Romeo
Tiszta olasz felállással indul a WTCR-ben az Alfa Romeo
Fotó: Romeo Ferraris

Tiszta olasz felállással indul a WTCR-ben az Alfa Romeo

LantiLanti
2018/03/23 13:44

A Motorsport.com értesülése szerint eldőlt, hogy két olasz versenyző vezeti majd az Alfa Romeo Giuliettákat az idei Túraautó Világkupa szezonban, miután az autókat versenyeztető Team Mulsanne Gianni Morbidellit szerződtette a korábban bejelentett Fabrizio Giovanardi mellé.

Az olasz márkánál tehát két sokat látott, veterán ül majd autóba. Giovanardi eredményeit korábban már hosszasan taglaltuk, de Morbidellit sem kell nagyon bemutatni az olvasóknak. A Formula 1-ben a Scuderia Italia, a Minardi, a Ferrari, a Footwork és a Sauber csapatnál is megfordult, 67 futam során pedig 8.5 pontot, valamint egy dobogót szerzett. Először 2006-ban indult a WTCC-ben, az N.technology-nál egy Alfa Romeo 156-ot vezetett, és két alkalommal is felállhatott a dobogó második fokára. Az összetettben a 14. helyen zárt. 2014-ben visszatért, és az All-Inkl.com Racing színeiben egy futamgyőzelemmel kilencedik lett a bajnokságban egy Chevrolet Cruze TC1-ben.

Négyszer nyerte meg az olasz Superstars sorozatot, 2015-ben a ralikrosszba is belekóstolt, az elmúlt két évet pedig a TCR International-ben töltötte, ahol három futamgyőzelmet, illetve két összetett hatodik helyet szerzett a WestCoast Racingnél (először Hondával, aztán Volkswagennel).

"Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek a túraautózás világába, annak pedig még inkább, hogy egy olasz márkával, a Romeo Ferraris által épített Alfa Romeo TCR-el. Remek csapatok és pilóták alkotják a mezőnyt, úgyhogy kemény bajnokságra számítok. Szeretnék köszönetet mondani a Team Mulsanne-nak, hogy bíznak bennem, és lehetőséget adnak" - idézi Morbidellit a Motorsport.com.

A csapat két további igazolást is bejelentett, náluk folytatja Marco Calovolo (tavaly Rob Huff mérnöke volt az All-Inkl.com Racingnél, korábban pedig James Thompsonnal dolgozott együtt), illetve Nicoló Castello, aki a kereskedelmi terület vezetéséért felel majd. A Romeo Ferraris ügyvezetője, Michela Cerruti üdvözölte őket.

"Örülünk, hogy Morbidelli a csapatunk része lesz, Fabrizióval együtt kétségkívül ők alkotják a legtapasztaltabb párost, és pont erre van szükségünk, hogy kihozzuk az autóban rejlő lehetőségeket. A Team Mulsanne egy évet kihagyott, de most visszatér a legjobbak közé, és úgy döntöttünk, további két személlyel erősítjük meg a csapatot: Marco Calovolóval és Nicoló Castellóval. Előbbi a mérnöki utóbbi a kereskedelmi területen képvisel magas szintet" - fogalmazott Cerruti.

Ezzel a bejelentéssel már 22 hely kelt el a WTCR 26-os nevezési listáján. Ami a maradék négyet illeti, abból egy valószínűleg a Münnich Motorsport harmadik Hondája lesz, egy pedig egy harmadik Campos Cupra lehet. Néhány napos pletykák szerint azonban a spanyol márka még egy csapatot szeretne támogatni a WTCR-ben, és velük válhat teljessé a lista. Adja az ég, hogy ez a Zengő Motorsport legyen!

A WTCR eddig bejelentett indulói:

AUTÓ CSAPAT VERSENYZŐ
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Denis Dupont
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Aurélien Panis
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Frédéric Vervisch
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Nathanael Berthon
 Audi RS3 LMS WRT Jean-Karl Vernay
 Audi RS3 LMS WRT Gordon Shedden
 Honda Civic Type-R Boutsen-Ginion Racing Tiago Monteiro
 Honda Civic Type-R Boutsen-Ginion Racing Tom Coronel
 Honda Civic Type-R Münnich Motorsport Esteban Guerrieri
 Honda Civic Type-R Münnich Motorsport Yann Ehrlacher
 Hyundai i30N TCR BRC Racing Michelisz Norbert
 Hyundai i30N TCR BRC Racing Gabriele Tarquini
 Hyundai i30N TCR Yvan Muller Racing Yvan Muller
 Hyundai i30N TCR Yvan Muller Racing Thed Björk
 Volkswagen Golf GTI Sebastien Loeb Racing Rob Huff
 Volkswagen Golf GTI Sebastien Loeb Racing Mehdi Bennani
 Alfa Romeo Giulietta TCR Team Mulsanne Fabrizio Giovanardi
 Alfa Romeo Giulietta TCR Team Mulsanne Gianni Morbidelli
 Cupra TCR Campos Racing John Filippi
 Cupra TCR Campos Racing Pepe Oriola
 Peugeot 308 TCR DG Sport Compétition Aurélien Comte
 Peugeot 308 TCR DG Sport Compétition Mato Homola

 

Hozzászólások