WTCR - Tim Gabi: sikeres teszt

Tim Gabi: sikeres teszt

LantiLanti
2012/06/05 20:44

Hosszú ideje nem írtunk már Tim Gáborról és az RCM Motorsportról, a csapat ugyanis a nyilvánosságtól távol kívánt dolgozni az újjáépítésen. Az ETCC-ben szereplő istálló rendkívül nehéz néhány hónapon van túl, Monzában és a Szlovákiaringen három motor füstölt el a Peugeot 407-ben. A kudarcsorozat után az RCM vezetői kiutaztak Dániába, ahol az autót építő és motor felkészítéséért felelő Alternative Engineeringgel tárgyaltak. A dánok magukra vállalták a felelősséget, és belementek, hogy ingyen felújítják a motort, és az ő költségükön rendezzenek egy tesztet a Szlovákiaringen, ahová két mérnöküket is elküldik.

Erre a tesztre tegnap és ma került sor, és szerencsére jó hírekkel szolgálhatunk. Az AE két szakembere egy továbbfejlesztett motort hozott magával, melyben az olajjáratokat jelentősen átalakították. Eddig ugyanis az volt a probléma, hogy bizonyos kanyarokban annyira leesett az olajnyomás, hogy az elégtelen kenés miatt fokozatosan tönkrement a motor.

A hétfői nap jelentős része az autó összerakásával telt, amely ezúttal a dán mérnök felügyeletével zajlott. Este hat és nyolc óra között alkalmanként csöpögő esőben zajlott az első teszt, de ez most nem is volt baj, hiszen nem a teljesítményen, hanem a megbízhatóságon volt a hangsúly. A két órás edzés során gond nélkül futott az autó, az Alternative Engineering mérnökei pedig úgy távoztak, hogy biztosak benne, nem lesz gond a Peugeot motorjával.

Tim Gábor ma ismét pályára hajtott az esti edzésen, és az események alátámasztották dánok véleményét. A csapat egy 12+1 körös szimulációt futott, mely során biztató köridők születtek, de ami a legfontosabb, a korábbi probléma nem jelentkezett.

"Nagyon jó érzés volt ismét autóba ülni. Annak ellenére, hogy sok gondunk volt vele, én még mindig szeretem a Peugeot-t, nagyon tetszik, hogy hihetetlenül erős a motorja. A tesztek során hideg volt a pálya, nem tudtam rendesen megmelegíteni a gumikat, ám ezeket figyelembe véve jó köridőket értem el" - nyilatkozta Tim Gábor kedd este.

"Nagyon ránk fért már egy ilyen biztató eredmény. Az autó közel 30 percet töltött a pályán, Gábor pedig nyomta neki, már amennyire a forgalom erre lehetőséget adott, és az eddig tapasztalt probléma nem jött elő. Bízunk benne, hogy végre túl vagyunk ezen a rémálmon, és érdemeben is elkezdődik számunkra a szezon. A dán mérnökök szerint rendben lesz az autó, és a teszt is ebben erősített meg minket" - tette hozzá Csuti László csapatfőnök.

Az RCM Motorsport nem vár az imolai ETCC fordulóig, a hétvégén rajthoz áll az országos bajnokság szlovákiaringi fordulóján. Ha a Peugeot bírja a gyűrődést, további futamok is szóba jöhetnek, a csapat ugyanis versenyezni szeretne az autóval, lehetőleg minél többet.

Hozzászólások