WTCR - Tiago Monteiro segített
Tiago Monteiro segített
Fotó: Tiago Monteiro FB

Tiago Monteiro segített

LantiLanti
2014/06/05 10:53

Tiago Monteiro egykori Forma-1-es pilótaként, a SEAT korábbi és a Honda jelenlegi gyári WTCC-s versenyzőjeként komoly ismertségnek és népszerűségnek örvend hazájában. Szakkommentátorként rendszeres vendége a portugál F1-es közvetítéseknek, szinte havonta forgatnak vele társadalmi és kereskedelmi célú reklámokat vagy kisfilmeket, és még folytathatnánk a sort.

Monteiro hazája egyik legismertebb sportolójának számít, és igyekszik is a lehető legjobban kihasználni ezt a helyzet, főleg arra, hogy olyanoknak segítsen, akik komoly bajban vannak.

A Castrol Honda Racing pilótája néhány napja versenyen kívül is tűzállót öltött, hogy egy súlyos beteg srác álmát váltsa valóra, és segítsen lendületet adni neki az egészségéért folyatott küzdelemben.

"A mai nap után úgy érzem, tele vagyok élettel. Samuel rákos beteg, de szerencsére megadatott nekem a lehetőség, hogy valóra váltsam az egyik legnagyobb álmát, ami az volt, hogy találkozzon velem, és dolgozhasson kicsit a Honda csapatnál" - mesélte Monteiro.

"Mozgalmas napunk volt, és remekül éreztük magunkat. Összehoztunk egy gokart versenyt, és láthatóan nagyon élvezte, még a szava is elállt az élménytől. Nincs nagyobb élmény, mint egy ilyen harcos mosolyát látni, mint amilyen Samuel. Nagyon boldog napom volt" - zárta a portugál.

A Honda versenyzője hamarosan Moszkva felé veszi az irányt, a hétvégén ugyanis ott rendezik a WTCC hatodik állomását. A portugál jelenleg legjobb hondásként negyedik az összetettben, hátránya 38 pont Sebastien Loebbel szemben.

Hozzászólások