WTCR - Thompson ünnepelne

Thompson ünnepelne

LantiLanti
2013/04/20 11:42

Thompson_Mar_arc

A szlovákiaringi hétvége különleges pillanat lesz James Thompson életében, a brit pilóta pénteken utolsó olyan születésnapját ünnepli, amikor hármassal kezdődik az életkora. A 39-hez közeledő versenyző a pályán szeretné megünnepelni ezt az alkalmat, méghozzá kimagasló eredményekkel. Thompson autója, a Lada Granta biztató teljesítményt nyújtott az elmúlt versenyeken, ám néhány balszerencsés momentum miatt nem arathatta le a sikert.

“Sajnálom, hogy eddig nem tudtuk teljes mértékben kiaknázni a lehetőségeinket, de ez hamarosan változni fog. Nagyon bizakodó és izgatott vagyok a szezon további részét illetően, és a tervezett fejlesztéseknek köszönhetően folyamatosan gyorsulni fogunk az év során. Amit eddig láttam a Szlovákiaringből, az alapján úgy tűnik, egy izgalmas, gyors szakaszokkal tarkított pálya vár ránk, és biztos vagyok benne, hogy jók leszünk"  - mondta Thompson az 'fiawtcc.com' oldalnak.

Thompson 2009-ben csatlakozott először a Lada Sporthoz, amikor az orosz gyártó elindította a Priora WTCC-s programját (amely a 110 helyét vette át). Egy közepesre sikerült első szezon (JT hat pontot szerzett összesen) után azonban a gyár leállította a projektet.

“Amikor 2009-ben elkezdtük ezt a programot, azt reméltük, hogy folyamatosan fejleszthetjük az autót az évek során. Épp ezért volt nagyon kiábrándító mindenki számára, mikor a programot leállították. Viszont annak az időszaknak köszönhetően most erősebbek és felkészültebbek vagyunk. Végig biztos voltam abban, hogy meglepetést fogunk okozni.”

Thommo optimizmusa nem alaptalan, a Lada rendkívül intenzív fejlesztőmunkát végzett a tél során Oroszországban és Magny-Coursban.

“Rengeteget fejlődtünk a Priora óta, valóságos evolúció volt a Granta-ig eljutni. Persze az 1.6 turbós motorokkal a szabályok is változtak, szóval kissé máshogy kell ma autót építeni, mint korábban. A kocsik erősebbek és nyomatékosabbak lettek azóta."

"Elégedett vagyok az idei kezdéssel, minden szabadedzésen ott voltunk a legjobb tízben, és mindkétszer összejött a Q2 is. Ez volt az legfontosabb célunk, hogy folyamatosan versenyképesek legyünk, ne csak egy-két alkalommal. Most lépésről lépésre kell javítani a teljesítményünkön, amire határozottan képesek vagyunk"  - zárta Thompson.

Fotó: WTCC Media

 

Hozzászólások