WTCR - Thompson: magasabb a színvonal
Thompson: magasabb a színvonal

Thompson: magasabb a színvonal

LantiLanti
2013/08/13 10:02

Thompson_Arg_arc

A termas de rio hondoi versenyhétvége után a Motorsport-Total újságírója, Stefan Ziegler beszélgetett James Thompsonnal a múltról, a jelenről, és arról, hogy milyen jövőt lát a Túraautó Világbajnokság előtt.

James, milyen érzés 100 WTCC futammal a hátad mögött?

"Boldog és büszke vagyok, hogy most már több mint 100 versenyen vehettem részt a világbajnokságon. Néhányat sikerült is megnyernem, de azért eddig nem voltam olyan sikeres, mint szerettem volna. Ám remélem, hogy ez változik, mire elérem a 200-at."

Melyik a legkellemesebb emléked?

"Az összes szezon közül a 2007-esre gondolok vissza legszívesebben, amikor harmadik lettem az összetettben. Nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk az Alfa Romeo 156-tal, pedig akkor az egy nagyon kis csapat volt."

Melyik pillanatra nem emlékszel szívesen?

"Arra az időszakra, amikor éveken keresztül a partvonalon kívülre kerültem, és onnan néztem, ahogy a régi riválisok és a korábbi csapataim egyre-másra gyűjtötték a kupákat."

Thompson_07_alfa

Ki volt a legkeményebb ellenfeled?

"Erre nehéz válaszolni. A top pilóták ellen egyformán nehéz volt versenyezni, úgyhogy valaki a régiek közül. De a keménység mellett mindig is tiszteltük egymást."

Melyik a kedvenc versenypályád?

"Szeretem a régi európai pályákat, mint például Monza, ahol szinte kézzel fogható a történelem. Mindig jó érzés az ilyen helyeken versenyezni. Monzának például teljesen egyedi hangulata van, és szinte érzed, hogy a motorsport történelem részévé válsz. Az utcai pályák közül Makaót szeretem, ami egy elképesztően gyors kör. Kell néhány év, mire rendesen megtanulod. Makaó igazi kihívást jelent a versenyzőknek, ott tényleg kiderül, kiben milyen képességek laknak."

Thompson_monza_lada

Milyen a mostani WTCC mezőny a 2005-ös monzai társasághoz képest?

"Szerintem jó egészségnek örvend a bajnokság. Vannak nagy nemzetközi csapatok, top versenyzők, de közben annyi azért változott, hogy ma több a privát alakulat, mint a gyári. Szerintem az autók és a versenyzés színvonala magasabb most, mint akkor."

Az új szabályok szerinted előre viszik a bajnokságot?

"Bízom az FIA-ban és az Eurosport Eventsben, hogy tudják, mi jó a sorozatnak. Most úgy tűnik, a WTCC a megjelenés és a teljesítmény terén is előre fog lépni. Szerintem szükség volt a szabályok továbbfejlesztésére, hogy kicsit felpörögjön a show."

Fotó: WTCC Media

Írta: Lanti

Hozzászólások