WTCR - Thompson: itt igazán a pilóta számít
Thompson: itt igazán a pilóta számít
Fotó: WTCC Media

Thompson: itt igazán a pilóta számít

LantiLanti
2014/06/20 11:49

2005 után visszatér Spa-Francorchamps-ba a WTCC, ahol a pilóták 100%-a már évek óta szeretett volna versenyezni. Az új TC1-es gépekkel minden eddiginél nagyobb élvezetet jelent majd számukra végigmenni a tempós, ritmusos, és úgy összességében egyszerűen csak legendás körön.

Mindössze négyen maradtak abból a mezőnyből, amely 2005-ben az Ardennekben járt, Rob Huff, Gabriele Tarquini, Tom Coronel és James Thompson. Utóbbi részese volt annak a hatfős meccsnek, amely az elejétől a végéig izgalmassá tette az első futamot, és végül csapattársa, Tarquini mögött ötödik lett az Alfa Romeo 156-tal. A második versenyen hetedikként intették le.

Thommo, a legtöbb autóversenyzőhöz hasonlóan imádja Spa-t, és már hetek óta a belgiumi visszatérésre készül.

"A Föld nevű bolygón élő szinte valamennyi pilótához hasonlóan én is szerelmes vagyok Spa-Francorchamps-ba. Imádom a pálya vonalvezetését, a ritmusát, és azt, amilyen agresszíven lehet támadni a gyors kanyarokat. De leginkább azt szeretem benne, hogy itt mennyivel több múlik a versenyzőn, összehasonlítva a legtöbb technikás és szűk WTCC pályával, ahol leginkább az autók képessége dönt" - mondta Thompson.

Ám attól tartok, JT és Rob Huff legjobb tudása is kevés lesz ahhoz, hogy Spa-ban versenyképessé váljon a Lada Granta, így honfitársához hasonlóan Thompson is inkább az esőben bízik.

A három ladás közül egyedül Mikhail Kozlovskiy nem járt még Spa-ban, az orosz pilótára így felejthetetlen élmények, de kőkemény tanulóidőszak is vár.

"Spa egy rendkívül összetett pálya, és még sosem jártam itt, viszont igyekeztem minél jobban megtanulni szimulátoron és videókból. A csapattársaim rengeteg tapasztalattal rendelkeznek, és az ő tudásuk komoly segítséget jelenthet a Lada számára" - tette hozzá Kozlovskiy.

A spa-i WTCC hétvége pénteken 12:30-kor indul a szokásos harmincperces teszttel.

Hozzászólások