WTCR - Tenke Tomi bemutatta új festését, a TCR Europe pedig az új naptárát
Tenke Tomi bemutatta új festését, a TCR Europe pedig az új naptárát
Fotó: Tenke Tamás

Tenke Tomi bemutatta új festését, a TCR Europe pedig az új naptárát

LantiLanti
2020/05/12 17:26
Holnap (szerda) folyatódik a TCR Európa-kupa szimulátoros sorozata, a második fordulót a Red Bull Ringen rendezik, ahol az egyik magyar pilóta, Tenke Tomi vadonatúj festéssel versenyez majd.

Pilótáink kiválóan kezdtek a spai idénynyitón, Nagy Dani mind a két futamot megnyerte, és a ha dobogós helyből ötöt a magyarok vittek haza. Tenke Tomi az első futamon harmadik lett, a másodikon pedig egy látványos megpördülés után is hatodikként intették le. 

Nagy Dani parádézott; hatból öt dobogós hely a magyaroké Spa-ban | Eurosport

Totális magyar diadalmenetet hozott a TCR Europe SIM Racing sorozat idénynyitó állomása Spa-Francorchamps-ban, mint a két futamot Nagy Dani nyerte a BRC Racing Hyundai i30 N TCR-el. De a többi magyar is kitett magáért, és mindössze egy dobogós helyet hagytak meg a többieknek.

A Zengő Motorsport korábbi versenyzője a belga pályán még egy szürke festésű Cuprával indult, ám a holnapi ausztriai versenyen bemutatja az új dizájnt, amit előzetesen elküldött az Eurosport Hungary-nek is. Íme:

Tenke-tcr-eu-3.jpg

Tenke-tcr-eu-7.jpg

Tenke-tcr-eu-5.jpg

Tenke-tcr-eu-2.jpg

Tenke-tcr-eu-8.jpg

Tenke-tcr-eu-4.jpg

Nemrég a digitális dizájnokat elkészítő Luca Ragusa elmondta, egy ilyen festés létrehozása körülbelül 20-25 óra munka, szóval becsüljük meg, hogy a TCR Europe teljesen egyedi megjelenésekkel fut. 

De nem csak a virtuális Európa-kupával kapcsolatban vannak hírek; nemrég az új 2020-as versenynaptárt is pontosították. Eldőlt, hogy a sorozat utolsó előtti versenyét november 6-8 között rendezik, a helyszínt viszont még nem hozták nyilvánosságra. 

A TouringCarTimes úgy tudja, korábban a Paul Ricard tűnt befutónak, ám most valószínűbb, hogy egy spanyolországi helyszínnel állapodnak majd meg. Ahonnan nem lesz nehéz átcuccolni Jaramába, ahol az idényzárót tartják. Ennek időpontjára viszont még szintén várnunk kell. 

A frissített versenynaptár:

Szeptember 11-13 - Zolder  
Szeptember 25-27 - Monza  
Október 09-11 - Barcelona
Október 22-24 - Spa-Francorchamps
November 6-8 - (Később)
(Később) - Jarama

Hozzászólások