301 Moved Permanently


nginx/1.14.2
Tengeren a WTCC | Eurosport
WTCR - Tengeren a WTCC
Tengeren a WTCC
Fotó: WTCC Media

Tengeren a WTCC

LantiLanti
2014/07/11 18:32

Megérkezett a várva várt hajós kép, amit minden évben megkapunk. Véget ért a Túraautó Világbajnokság európai szakasza, az autók és a csapatok felszerelése így tengerjáró teherszállító hajóra került, és ezekben a percekben is úton van Argentína felé az Atlanti-óceánon.

A spai WTCC hétvége lezárását követően a csapatok feladata picit más volt, mint az ezt megelőző versenyeken, a kamionok helyett ugyanis óriási konténerekben kellett bepakolni az autót, a szerszámokat, és minden egyebet, amire az amerikai és ázsiai futamokon szükség lesz.

A WTCC 29 konténerét (a csapatokon túl a bajnokság motyója is így utazik) kamionokkal szállították az antwerpeni kikötőbe, ahol felkerültek a 'Cap San Rafael' névre keresztelt 120.000 tonnás teherszállító "mütyürre". A felszerelés június 5-én hajózott ki, és ha minden a tervek szerint alakul, július 22-én érkezik meg Buenos Airesbe, ahonnan ismét kamionok szállítják Termas de Rio Hondóba.

Az argentin WTCC hétvége augusztus elsején veszi kezdetét, a szokásos pénteki félórás teszttel. Addig pedig csodálhatjuk a szervezők által közzétett hajózós képet, hiszen ennél közelebb nem nagyon jutunk majd a világbajnokság mezőnyéhez.

Ahogy Boncz Elek barátom fogalmazott: "sokan sírnának most, ha ez a hajó elsüllyedne..." :)

Hozzászólások