WTCR - Tedeschi a Proteamnél

Tedeschi a Proteamnél

LantiLanti
2012/09/18 19:33

Végre sikerült versenyzőt találnia a Proteam istállónak Isaac Tutumlu korábbi autójához, amely már az áprilisi marrakeshi verseny óta a garázsban állt. A spanyol-kurd pilóta a sorozatos műszaki gondok miatt hagyta el a csapatot és a WTCC-t, az olaszoknak pedig eddig tartott találni egy versenyzőt, aki rendelkezik a szükséges anyagi forrásokkal.

Felice Tedeschi nem a fiatal generáció képviselője, Mehdi Bennani új csapattársa már túl van az ötödik x-en, kereken 50 esztendős. A kilencvenes években még formaautókkal próbálkozott, eljutott például a rangos Forma-3000-es sorozatba is. Később viszont szakított az együléses autókkal, és az olasz túraautó bajnokságban versenyzett. Legutóbb akkor találkoztunk a nevével, amikor tavaly Mugelloban egy Mercedes C63-mal indult a Superstarsban.

Tedeschi pont jó pillanatban csatlakozik a mezőnyhöz, hiszen a BMW éppen 20 kilós súlyengedményt kapott a sonomai versenyre, így 320TC-k 60 kilóval könnyebbek lesznek a gyári Chevyknél. Ettől függetlenül csodát azért nem várnék az öregtől, ám két tisztes célba érés esetén minden tiszteletem az övé lesz.

Fotó: Superstars Media

Hozzászólások