WTCR - Bejelentettek egy csapatot, amely idén Lynk & Co-val versenyez majd
Bejelentettek egy csapatot, amely idén Lynk & Co-val versenyez majd
Fotó: Geely Group Motorsport

Bejelentettek egy csapatot, amely idén Lynk & Co-val versenyez majd

LantiLanti
2020/05/19 13:15
Bejelentették az első olyan csapatot, amely a gyártóhoz sok szállal kötődő Cyan Racing mellett Lynk & Co 03 TCR-el versenyez majd a 2020-as szezonban. A kínai Teamwork Motorsport három autót vásárolt a Geely Group Motorsporttól.

A Rob Huff nevéhez is köthető hongkongi alakulat 2018-ban megnyerte TCR Kínát, idén pedig dupla projektet tervez, a kínai bajnokság mellett a TCR Ázsiában is rajthoz akarnak állni. 

"Örülünk, hogy a Teamwork Motorsportot köszönthetjük a Lynk & Co 03 ügyfélprogramjának egyre növekvő családjában" - mondta Alexander Murdzevski-Schedvin. 

A kínai márka autói eddig kizárólag a Túraautó Világkupán szerepeltek a Cyan Racing színeiben, amely tavaly megszerezte a nemzetközi sorozat csapatbajnoki címét. Rajtuk kívül a Teamwork az első csapat, amely a másfél éve bemutatott technikával versenyez majd.

"Elképesztő az a teljesítmény, amit a Lynk & Co 03 TCR a tavalyi évben mutatott, és elég egyszerű volt számunkra a választás. Annak is örülünk, hogy ezt az ügyfélprogramot kínai csapatként egy kínai gyártóval indíthatjuk el. Nem csak azt várjuk, hogy együtt dolgozhassunk a Geely Group Motorsporttal és a Lynk & Co-val, hanem számítunk a kínai szurkolók támogatására is" - tette hozzá Paul Hui, a Teamwork csapatfőnöke.
"Figyelemmel kísérjük a koronavírus járvány alakulását, és számunkra is a résztvevők biztonsága a legfontosabb. Kapcsolatban vagyunk az említett bajnokságok vezetőivel, és készen állunk a kezdésre, ha a körülmények újra lehetővé teszik a versenyzést."

A Geely Group Motorsport korábban sok kritikát kapott, amiért nem volt a WTCR-en kívüli ügyfele a 2019-es szezonban, ám a csapatfőnökük nemrég egy interjúsorozatban tárta fel a részleteket az Eurosport Hungary olvasói előtt. 

Tényleg kijátszotta a szabályokat és a BoP-t a Lynk & Co? | Eurosport

Tavaly új gyártó csatlakozott a WTCR Túraautó Világkupához, amely minden bajnokság életében fontos pillanat. Még különlegesebbé tette a helyzetet, hogy egy kínai márka, a Lynk & Co döntött úgy, megmutatja magát a nemzetközi túraautózásnak. Nem vették félvállról a dolgot, igazoltak egy sztár pilótanégyest, az autók felkészítését pedig a 2017-es világbajnok csapatra, a Cyan Racingre bízták.

Lynk & Co: ez nem úgy néz ki, hogy van 30 autónk egy raktárban, ami azonnal eladható | Eurosport

A magyar autósport kedvelők egy jelentős része még csak most ismerkedik az ügyfélalapú versenyzés fincsi részleteivel, ezért sokak számára érdekes lehet, amit a Lynk & Co 03 TCR-t gyártó Geely Group Motorsport vezetője elmesélt autó-készletek alakulásáról.

Hozzászólások