WTCR - Korábban kezdik a szezont Nagy Daniék - itt a teljes TCR Europe naptár
Korábban kezdik a szezont Nagy Daniék - itt a teljes TCR Europe naptár
Fotó: TCR Series

Korábban kezdik a szezont Nagy Daniék - itt a teljes TCR Europe naptár

LantiLanti
2020/05/23 10:59
TCR Európa-kupa promótere nyilvánosságra hozta a bajnokság teljes 2020-as versenynaptárát, amely hat fordulót tartalmaz, és az eddig látott verziókhoz képest valamivel korábban kezdődik. 

A szezon eredetileg szeptember második hétvégéjén indult volna Zolderben, ám a végleges verzióban bekerült elé egy futam a Paul Ricardon, amit augusztus 21-23 között rendeznek, és ahol a sorozat a GT Opennel osztozik majd a pályán.

A franciaországi fordulóról eredetileg az a hír járta, hogy novemberre kaphat időpontot, ám mostanra eldőlt, hogy a már korábban lefixált november 6-8-i hétvégén a spanyolországi Jaramába megy a mezőny, ami egyben a bajnokság idényzárója is lesz. 

A TCR Europe hat fordulóját tehát körülbelül két és fél hónap alatt zavarják majd le, azaz rendkívül szoros program vár a csapatokra. 

Egyelőre Nagy Dani részvétele biztos a bajnokságban, ő a Michelisz Norbit is foglalkoztató BRC Racingnél indul majd egy Hyundai i30 N TCR-el. Bár hivatalos bejelentés még nem történt, minden jel arra utal, hogy visszatér a M1RA-is, a tavaly náluk bemutatkozó Szabó Zsoltival. 

Rajtuk kívül nem kizárt a Zengő Motorsport jelenléte sem - amennyiben nem a WTCR-ben indulnak. Ez esetben Boldizs Bence lehet a versenyzőjük.

A 2020-as végleges TCR Europe naptár:

Augusztus 21-23 - Paul Ricard
Szeptember 11-13 - Zolder   
Szeptember 25-27 - Monza   
Október 09-11 - Barcelona
Október 22-24 - Spa-Francorchamps
November 6-8 - Jarama

Hozzászólások