WTCR - TC1-es autót visz a Honda a Nordschleifére
TC1-es autót visz a Honda a Nordschleifére
Fotó: WTCC Media

TC1-es autót visz a Honda a Nordschleifére

LantiLanti
2014/09/09 12:32

Néhány napja már megírtam itt a WTCC Blogon, hogy a korábbi hatórás menet után hamarosan egy négyórás versenyen vesznek részt a gyári Honda pilótái a Nordschleifén, azóta viszont új, egészen érdekes részletek derültek ki a vendégszereplés kapcsán.

Amikor legutóbb a Zöld Pokolban járt, Tiago Monteiro és Gabriele Tarquini egy szívó 2000-es motorral szerelt Honda Civic Type-R versenyautóval ment. A gép kapott rendesen kültakaró kezelést, de elméletileg valahogy végigment. (Bár egyes hírek szerint fél órával a vége előtt kiállt.)

A szeptember 13-án esedékes négyórás ADAC Barbarossapreis nevű viadalra azonban már a TC1-es Civic-kel, egészen pontosan a tesztautóval utazik a JAS Motorsport. Látva a Type-R-ről készült fényképeket, ez nem kis kockázatvállalás (a Nordschleifén ritkán maradnak sértetlenek az autók), ám ha sikerül végigmenniük, rendkívül hasznos információkkal távozhatnak.

Az olasz-japán alakulat lehet az első, amely WTCC-s technikát visz a 26 kilométeres német pályára.

"Ez nem csak a versenyzőinknek ad lehetőséget, hogy megismerkedjenek a körrel, de a mérnökeinknek is, akik jó néhány különböző variációt próbálhatnak ki, és elkezdhetik a felkészülést a következő szezonra. Felbecsülhetetlen értékű tapasztalatokat szerezhetünk" - mondta TC1-es autó bevetéséről Alessandro Mariani, a JAS Motorsport csapatfőnöke.

A Honda gyári párosa mellett a Campos Racing versenyzője, Hugo Valente is ott lesz az említett négyórás versenyen.

Ahogy arról korábban már szintén beszámoltam, szeptember végén a Hungaroringen majd a Szlovákiaringen is tesztel a Honda, erről Monteiro osztott meg pár gondolatot.

"A pekingi WTCC hétvégén a Honda Civic-re kiszabott pluszsúly 20-ról 30 kilóra nő, ami a csapat által végzett nagyszerű munka eredménye, hiszen folyamatosan közeledünk a riválisainkhoz."

"Korábban is kipróbáltunk pár dolgot, ám Argentínában ezek versenykörülmények között nem váltak be, és nem sikerült jobb eredményekre lefordítani a teszten történ előrelépést. Ám pontosan ezért döntöttünk, úgy, hogy folytatjuk a kemény munkát, és megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni a tengerentúli futamokra" - tette hozzá Monteiro.

Meg nem erősített hírek szerint a Honda a két közép-európai teszt során egy motorfejlesztő csomagot is kipróbál.

Hozzászólások