WTCR - Távozik Alex MacDowall is?
Távozik Alex MacDowall is?

Távozik Alex MacDowall is?

LantiLanti
2014/01/24 12:52

Macdowall_usa_arc

Konkrét híreink ugyan nincsenek a Bamboo Engineering angol versenyzőjéről, ám a közösségi oldalakon közzétett ilyen-olyan információkból arra következtetünk, hogy Alex MacDowall is távozhat a WTCC-ből. A 23 esztendős carlisle-i pilóta körül eddig nagy volt a csend, a WTCC Blog megkereséseire sem reagált, ma azonban árulkodó üzenetekkel szolgált.

"Indulok Portugáliába egy előszezonbeli tesztre" - írta MacDowall péntek reggel, majd négy órával később hozzátette: "megérkeztem Portugáliába, süt a nap, és árnyékok is vannak."

Ha logikusan gondolkodunk, pici az esély rá, hogy egy WTCC-s csapattal tesztel. A gyári alakulatoknál minden hely betelt, a Chevrolet pedig csak március közepén készül el a TC1-es Cruze-zal. Az Onyx Racing titokzatos autója ugyan még szóba jöhet, de meglepne, ha hamarabb készen lennének vele, mint az RML.

Ettől persze nem kizárt, hogy mégis marad a világbajnokságon, ám most úgy tűnik, nagyobb a távozás esélye. A legjobb meg az lenne, ha válaszolna két sort, és akkor nem kéne találgatni... :)

MacDowall tavaly második teljes szezonját futotta a WTCC-ben a Bamboo színeiben, és bár kétségtelenül javult 2012-höz képest, egyértelműen alulmaradt csapattársával, James Nash-el szemben, aki két futamon is győzött. MacDowall három dobogós helyezéssel 11. lett az összetettben, míg Nash harmadikként zárt.

FRISS: úgy tűnik, MacDowall a GT-zés felé kacsingat, hiszen ezt a GT3-as Nissan GTR-t teszteli éppen Portugáliában.

Macdowall_nissan

Egyelőre az angolok eddigi csapatáról, a Bamboo-ról is csak keveset tudunk. A szezon végén Richard Coleman azért adta el GP3-as csapatát, hogy a WTCC-re koncentráljon, majd nem sokkal később bejelentette, két TC1-es Chevyvel indul 2014-ben. Csakhogy az RML részéről ezt a megrendelést még nem erősítették meg a nyilvánosság előtt.

Mindenesetre "Csavardi Samu" Coleman tegnap sejtelmesen csak annyit posztolt egy közösségi oldalon: "ma zsúfolt napom volt a Bamboonál."

Fotó: WTCC Media, Alex MacDowall

Hozzászólások