WTCR - Tassi vezető helyről esett ki, Michelisz 10. lett
Tassi vezető helyről esett ki, Michelisz 10. lett
Fotó: Europress/AFP

Tassi vezető helyről esett ki, Michelisz 10. lett

HosszabbitásHosszabbitás
2019/07/07 19:57
Michelisz Norbert, a Hyundai magyar versenyzője 10. lett a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai versenyhétvégéjének vasárnap késő délután rendezett utolsó futamán, melyen Tassi Attila (Honda) a pole pozícióból startolhatott, de nem tudta befejezni a versenyt.

A 20 éves Tassi pályafutása során először szerezte meg az első rajtkockát a WTCR-ben, jól is startolt, azonban a negyedik körben lelassult, be kellett hajtania a boxba, és feladta a versenyt. Michelisz ezen a futamon a 16. helyről rajtolt, és hat pozíciót javítva a 10. pozícióban ért célba. A harmadik futamot a portugál Tiago Monteiro nyerte, aki súlyos balesete után először örülhetett győzelemnek. 


A vasárnap kora délután rendezett versenyen Tassi 11. lett, Michelisz pedig egy ütközés után feladni kényszerült a futamot. Szombaton Michelisz megnyerte a hétvége első futamát, Tassi 21. volt. Az összetettben az argentin Esteban Guerrieri (Honda) vezet 231 ponttal, Michelisz a második (206 pont), Tassi a 22. (39). A WTCR idénye hosszabb szünet után, szeptember közepén folytatódik Kínában.

Hozzászólások