WTCR - Kettőből kettő - Tassi Atika mindenkinek befűtött a Zöld Pokolban
Kettőből kettő - Tassi Atika mindenkinek befűtött a Zöld Pokolban
Fotó: fiawtcr.com

Kettőből kettő - Tassi Atika mindenkinek befűtött a Zöld Pokolban

LantiLanti
2020/09/24 17:08
A speciális nürburgringi lebonyolítás miatt 15 perccel az első szabadedzés vége után már el is kezdődött az FP2, amelyben újra az All-Inkl.com Münnich Motorsport magyar pilótája, Tassi Atika volt a leggyorsabb. 

Az első edzést is megnyerő fiatal versenyző ezúttal nem fért be 8:54 alá, de az általa futott 8:55.051-es idő is elég volt ahhoz, hogy mindenki mást maga mögé utasítson.

A második erő ezúttal is a Lynk & Co volt, Yvan Muller 1.3 másodpercet kapott Atikától, míg a harmadik Thed Björk lett, hét századra csapattársától. 

A Zengősök több problémába is beleütköztek az FP2-n. Mikel Azcona autójáról letört a splitter, és elhagyta a bal oldali kerékjárati ív belső borítását, így összesen egy kört mehetett. Boldizs Bencének továbbra is az a problémája, hogy az autó hangosabb, mint a szabályok által megengedett, amit a Nordschleifén nagyon komolyan vesznek. Ezúttal fekete zászlót kapott.

Kisma pedig pontosan azt teszi, amiért jött: élvezi, hogy a világ legveszélyesebb pályáján mehet, és közben igyekszik távol tartani az autót a korláttól. 

A második szabadedzés végeredménye:

FP2-nordschleife-2020.jpg

Folytatás 19:00-kor az időmérő edzéssel, ami utána 21:00-kor kerül adásba felvételről az Eurosport 2-n. 

Hozzászólások