WTCR - Tassi Atika 2021-ben is a Túraautó Világkupában versenyez
Tassi Atika 2021-ben is a Túraautó Világkupában versenyez
Fotó: fiawtcr.com (Paulo Maria)

Tassi Atika 2021-ben is a Túraautó Világkupában versenyez

LantiLanti
2021/01/18 11:32
Nincs új a nap alatt - 2021-ben is a Honda jelentette be elsőkét a WTCR-ben induló versenyzőit; a japánok szokás szerint egy nagy januári sajtóközleményben hozták nyilvánosságra, melyik pilótájuk mit csinál majd az újévben. 

Magyar szempontból pazar hír, hogy a Honda változatlanul hagyta a Túraautó Világkupába küldött pilótanégyest, azaz Tassi Atika harmadik WTCR-szezonját kezdheti meg, Esteban Guerrieri, Nestor Girolami és Tiago Monteiro társaként. 

Akár csak egy éve, az autókat üzemeltető csapatot később jelentik be. 2020-ban mind a négy Honda Civic Type-R TCR-t a német All-Inkl.com Münnich Motorsport készítette fel, és szakmai szempontból nem is tűnik indokoltnak a váltás. 

A hivatalos közlemény ugyan csapatokról és nem csapatról beszél, de ez megtévesztő lehet, hiszen hivatalosan tavaly is két alakulat (All-Inkl.com Münnich Motorsport és All-Inkl.de Münnich Motorsport) vitte a Honda autóit, ám ez valójában csak formaság volt, hogy így maximalizálják az esélyeiket a csapatbajnokságban. 

"Második teljes szezonjában Attila megszerezte első dobogós helyezéseit, építve azokra a tapasztalatokra, melyeket a bemutatkozó évében gyűjtött. Zolderben harmadik lett Nestor Girolami mögött, majd később szerzett egy újabb harmadik helyet a Nürbrugringen. A 21 éves versenyző 100 ponttal zárta a szezont, ami előrelépés 2019-hez képest" - olvasható Atika értékelése a Honda közleményében. 

Guerrieri szeretne 2021-ben is a bajnoki címért harcolni, és ebben honfitársa, Girolami sem kíván elmaradni tőle. Monteiro a 10. közös évet kezdi a Hondával (2012-ben írt alá hozzájuk, amikor még a TC2T-s Honda Civic-et fejlesztette), Tassi Atika pedig büszke rá, hogy a Honda továbbra is lehetőséget lát benne. 

A magyar pilótával hamarosan részletesebben is beszélgetünk majd a tavalyi évről és az új szerződésről. 

Ami a hondás pilóták 2021-es esélyeit illeti, a gyártó európai motorsport főnöke korábban az Eurosport Hungary-nek azt mondta, nem terveznek új autót építeni, inkább bíznak benne, hogy idén tovább finomítják a BoP-t, és kijavítva az eddig meglévő kisebb pontatlanságokat. 

A Honda elmondta véleményét egy esetleges új TCR-autó fejlesztéséről | Eurosport

2020 összességében ismét egy sikeres év volt a Honda partnercsapata számára a Túraautó Világkupán, ám a bajnoki cím megint kicsúszott az All-Inkl.com Münnich Motorsport kezéből. Akárcsak egy éve Michelisz Norbi ellen, most is Esteban Guerrieri volt a legjobb a Honda Civic Type-R TCR-el induló pilóták közül, ám a Motorland Aragon nem feküdt a japán autónak, és az idényzáró kvalin nyújtott visszafogott teljesítmény miatt az argentin végül még az összetett dobogóról is lemaradt.

Hozzászólások