WTCR - Tarquini majdnem kommentátor lett
Tarquini majdnem kommentátor lett

Tarquini majdnem kommentátor lett

LantiLanti
2013/02/09 19:05

Tarquini_magyaraz

50 évesen, több mint 30 versenyszezonnal a háta mögött Gabriele Tarquini még mindig fiatalnak érzi magát a WTCC-ben. Annyira, hogy éppen idén vág bele egy újabb hatalmas kihívásba, tőle várja a Honda, hogy bajnoki címhez segítse a japán márka legújabb építményét, a Civic S2000-et. Ám az Autosport magazinnak nemrég elárulta, könnyen más irányt is vehetett volna pályafutása, olyannyira, hogy talán most nem is ő lenne minden idők legkorosabb FIA világbajnoka.

Miután Tarquini 2003-ban megnyerte a Túraautó Európa-bajnokságot (akkor ez volt a WTCC helyett, 2005-ben lett belőle világbajnokság), lehetőséget kapott, hogy az olasz televízió forma-1-es szakkommentátora legyen. Mi több, a maestro akkor úgy érezte, ez lehet számára a folytatás.

"Két-három évet dolgoztam ott, közben párhuzamosan versenyeztem is. Többször is gondoltam arra, hogy itt építhetek új karriert, ha egyszer befejetem mint pilóta" - mesélte a 2009-es világbajnok.

Egyelőre viszont szó sincs befejezésről, sőt, Tarquini éppen egy újabb nagy dobásra készül. "Eddig még nem tudtam abbahagyni, egyszerűen túlságosan élvezem..."

U.i.: Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy ha angolul közvetítene, tuti, csak azt nézném. Elképesztően jó kiejtése van! :D

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások