WTCR - Tarquini kipróbálta az új gumikat
Tarquini kipróbálta az új gumikat

Tarquini kipróbálta az új gumikat

LantiLanti
2013/11/05 16:01

Yokohama_Arg

Régóta foglalkoztat már a Yokohama és a jövőre használandó új, nagyobb és szélesebb gumik helyzete. Azt már régóta tudjuk, hogy a japán gyártó csak akkor teszi elérhetővé új abroncsait, ha minden gyártó elkészül a 2014-es autóval (megelőzendő, hogy a Citroen előnybe kerüljön), ám ha minőségi terméket várunk a Yokohamától, akkor ahhoz azért tesztelni is kéne.

A Motorsport-Total Sanghajban kiderítette, nincs ok az aggodalomra, a Yokohama októberben már tartott egy tesztet Vallelungában, ahol a korábbi SEAT gyári pilóta Jordi Gené próbálgatta a gumikat egy idei fejlesztésű Leónnal. A tesztre a Honda gyári pilótája, Gabriele Tarquini is ellátogatott, mi több, néhány kört meg is tett a jövő évi gumikkal szerelt autóval.

Mielőtt valaki igazságtalanságot kiáltana, a Yokohama valamennyi WTCC-s gyártót előre értesített a tesztről, ám az MST szerint egyedül a Honda tartotta fontosnak, hogy egyik versenyzőjük ott legyen.

"Jordi elég sokat ment az új gumikon, teljesített időmérős és versenyszimulációt is" - mesélte Tarquini a Motorsport-Totalnak.

"Azután nekem is felajánlották a lehetőséget, hogy próbáljam ki a 2014-es Yokohamákat. Összesen három kört tettem meg, ráadásul az autó sem felelt meg a 2014-es előírásoknak. A jövő évi technikák például jóval erősebbek lesznek, így csak általános tapasztalatokat szerezhettem."

Ám ez is sokat érhet, hiszen a 2009-es világbajnok az első WTCC-s pilóta, aki egyáltalán ment a Yokohama új abroncsaival. A gyártó elégedett volt a teszttel, és Tarquini is összefoglalta tapasztalatait a 17-es helyett most már 18-as gumikról .

"Összességében nem volt nagy különbség az idei abroncsokhoz képest" - zárta az olasz.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások