WTCR - Tarquini: elkerültük egymást a teszten
Tarquini: elkerültük egymást a teszten

Tarquini: elkerültük egymást a teszten

LantiLanti
2014/03/03 12:58

Honda_paulricard_fentrol

Az elmúlt héten először találkozott a versenypályán a Honda és a Citroën vadonatúj WTCC-s versenygépe, hiszen a két gyári csapat kollektív tesztet tartott a Paul Ricardon. A 'találkozott' kifejezés azonban picit talán túlzó, hiszen a helyszíni beszámolók szerint a két csapat úgy kerülte egymást, mint az ördög a szenteltvizet.

Nincs nekik egymással semmi bajuk, ám a rivalizálás szinte tapintható; a Honda a boxutca egy végében, a Citroën pedig a másikban vert tanyát. A pályán is látványosan kerülte egymást a Civic és a C-Elysée, így a pilótáknak nem sok lehetősége volt egy kis kukkolásra.

Gabriele Tarquini, a Honda gyári pilótája szerint a Citroen nagyon komolyan felkészült a közös tesztre, és tudatosan kerülték a találkozást a pályán a riválissal.

"Amikor utolértek a pályán, szinte azonnal lassítottak, vagy ha véletlenül mégis megelőztek, utána egyből a boxba hajtottak. Ugyanez történt, ha én értem őket utol, vagy egyből kiálltak, vagy annyira lelassítottak, hogy muszáj volt megelőznöm őket, hiszen nem poroszkálhattam 50-nel a pályán."

"Számomra egyértelműnek tűnt, kiadták Lopeznek, Mullernek és Loebnek, hogy senkit ne engedjenek az autó közelébe a pályán" - mondta Tarquini az 'Omnicorse'-nek.

A következő, valenciai kollektív teszten már nehezebb dolguk lesz, hiszen ott jó pár autó köröz majd egyszerre a pályán, ha minden tervek szerint alakul.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások