WTCR - Tarquini: egy gyártó biztosan jön jövőre
Tarquini: egy gyártó biztosan jön jövőre
Fotó: WTCC Media

Tarquini: egy gyártó biztosan jön jövőre

LantiLanti
2014/09/30 12:53

Gabriele Tarquinivel természetesen nem csak a Hondáról és a 2014-es évadról beszélgettem, amikor a japán márka gyári csapatával a Hungaroringen tesztelt, hanem szóba került a közeljövő, azon belül pedig a WTCC iránt érdeklődő esetleges gyártók is.

Amióta a Citroen kedvéért előrehozták 2014-re az új TC1-es szabályok bevezetését, mindenki azt találgatja, hogy ki / kik csatlakozhatnak a Citroen - Honda - Lada hármashoz. Az elmúlt másfél évben számtalan név szóba került, beszéltek a SEAT-ról, a Volvóról, a Subaruról, az Alfa Romeóról, a Renault-ról, a Nissanról de még a KIA-ról is.

Az általános pletykálkodáson viszont egyik eset sem jutott túl, így továbbra sem tudni biztosan, lesz-e (a Chevrolet-vel együtt) ötödik márka jövőre a WTCC-ben. Tarquini szerint viszont nagyon valószínű, hogy igen, az olasz veterán ugyanis úgy értesült, egy gyártó komolyan fontolgatja az indulást. A téma egyébként az Alfa kapcsán merült fel, így a válasz is erre vonatkozott.

"Az utóbbi időszakban elég sok márka neve merült fel, de végül egyik sem szállt be. Most viszont biztosan tudom, hogy van egy gyártó, amely nagyon közel áll a bajnokságoz, és szinte biztos, hogy érkezik jövőre. Nem az év elejétől, hanem a szezon közben csatlakoznak majd a WTCC-hez. Azt is elárulhatom viszont, hogy ez nem az Alfa Romeo" - mondta Tarquini a WTCC Blognak.

A 2009-es világbajnoknak jelenleg még nincs szerződése 2015-re, ám tárgyalásban van a Hondával, és mint elmondta, a japánokon kívül egyelőre senkivel, azaz az említett gyártóval sem egyeztetett. Ám ha valami miatt mégsem sikerülne megállapodni a folytatásról a Hondával, úgy ők is képbe kerülhetnek.

U.i.: lehet, hogy a képen látható hölgynek elárulta? :) :)

Hozzászólások