WTCR - Tarquini büszke a csapatra
Tarquini büszke a csapatra

Tarquini büszke a csapatra

LantiLanti
2014/04/18 20:11

Honda_box_pr_unnep

Gabriele Tarquini kizárólag a JAS Motorsport szervizcsapatának profizmusa és elszántsága miatt lehetett ott a mai 30 perces WTCC teszten, hiszen még maga a Honda sem gondolta, hogy elkészülnek a Marrakeshben csúnyán összetört autóval péntek reggelre.

Az elmúlt három nap során elképesztő elszántsággal dolgoztak az olasz fiúk az AF Corse csapat franciaországi gyárában, hiszen gyakorlatilag kasztnit kellett cserélni a korábbi világbajnok Civic-jén.

"Hihetetlenül büszke vagyok a csapatra, az elmúlt három nap során éjjel-nappal dolgoztak, hogy elindulhassak a nulladik szabadedzésen. Az eredeti tervekben ez nem szerepelt, hiszen arra számítottunk, hogy srácok csak péntek este végeznek, de egy nappal korábban összerakták az autót" - mondta Tarquini a TouringCarTimes-nak.

És nem is akárhogyan, hiszen a maestro egy tizedik időt ment vele úgy, hogy sokáig az élmezőnybe tartozott, és csak a végén csúszott vissza, amikor egy kisebb műszaki hiba miatt már nem tudott kimenni a pályára.

"Ez az edzés inkább olyan volt mint egy shakedown, így nem meglepő, hogy előjött ez-az. Volt egy kisebb problémánk a váltóval, ezért pár kör után úgy döntöttünk, megállunk."

Marrakesh-hez képest csökkent a Honda lemaradása a Citroennel szemben, és gyakorlatilag beérte a Chevrolet, ám Tarquini továbbra sem szeret messzire következtetni a tesztek eredményéből.

"A nulladik szabadedzés alapján sosem lehet pontosan megítélni az erőviszonyokat. A Chevrolet még sosem tesztelt itt, mi viszont igen, ami most még egy kis előnyt jelent számunkra" - zárta Tarquini.

A paul ricardi WTCC hétvége holnap 9:15-kor folytatódik az első szabadedzéssel, amelyet az Eurosport Player webTV élőben közvetít.

Fotó: WTCC Media

[ad#2]

Hozzászólások