WTCR - Tarquini a Hondához tart

Tarquini a Hondához tart

LantiLanti
2012/06/05 02:37

Portimao előtt még csak megszellőztettük a hírt, most viszont már hivatalosan is elismerték, hogy Gabriele Tarquini tárgyalásokat folytat a jövőre gyári csapatot indító Hondával. A jelenleg SEAT-tal versenyző korábbi világbajnok 2013-tól szerepelhetne a japánoknál, már amennyiben sikerül megállapodniuk.

"Ez a chevrolet-s pilótákat leszámítva bárkinek nagy lehetőség lenne, hiszen jelenleg nekik van gyári csapatuk (a Chevy mellett). Az elmúlt három hónap során többször is beszéltem velük, de egyelőre nincs semmi konkrétum. Valószínűleg még nem a pilóták kiválasztásával foglalkoznak, hiszen messze a következő szezon. Lesz egy jókora szünet most nyáron is, úgyhogy van idejük választani. Nem hiszem, hogy gyorsan döntenének a pilótakérdésben" - nyilatkozta Tarquini a TouringCarTimes-nak.

A Honda már idén bemutatkozik az S2000-es Civicel, az utolsó három ázsiai versenyen viszont biztosan nem Tarquini lesz a pilóta.

"Szerződésben állok a Lukoilal, amit tiszteletben akarok tartani. Makaóig SEAT-tal versenyzem, ez 100%-ig biztos."

Tarquini már régóta szeretne ismét gyári csapatban menni, tavaly ennek érdekében a Volvóval és a Forddal is tárgyalt, de végül maradt a spanyol márkánál, amellyel 2006 óta megszakítás nélkül versenyez. Az olasz a Honda számára is főnyeremény lehet, az új autó fejlesztésénél sokat segíthet Tarquini páratlan tapasztalata.

A 2009-es világbajnok két okból váltana: az egyik, hogy jó kapcsolatot ápol a Hondát fejlesztő J.A.S Motorsporttal, a másik pedig, hogy a SEAT egyelőre még nem erősítette meg, hogy jövőre tényleg gyári csapatot indít. Márpedig Tarquininek láthatóan elege van a privát létből.

Fotó: fiawtcc.com

Hozzászólások