WTCR - Tarol az Audi Zolderben, Michelisz Norbiék viszont tovább szenvednek 
Tarol az Audi, tovább szenved a Hyundai Zolderben
Fotó: fiawtcr.com

Tarol az Audi Zolderben, Michelisz Norbiék viszont tovább szenvednek 

LantiLanti
2020/09/12 11:56
Szombaton délelőtt háromnegyed tízkor rendezték Belgiumban a WTCR második szabadedzését, amely után kezdenek kirajzolódni az erőviszonyok. És nekünk magyaroknak még mindig felemás a helyzet.

A 30 perces második szabadedzés végeredménye már közelebb szokott állni a valósághoz, bár most belerondít az összképbe, hogy az utolsó három percet bukták a csapatok, mivel Jack Young megforgott az egyes kanyar után, és az edzésnek a piros zászló vetett véget. 

Ha lennének belga nézők a helyszínen (a WTCC érában elég sokan jártak ide ki, de most sajnos zárt kapus az esemény), azok biztosan hozatnának még pár korsó sört a kvali előtt, mert egyelőre biztatóan állnak. 

Az Audi RS3 LMS TCR-nek láthatóan jót tett a 10 mm hasmagasság-csökkentés, a belga Comtoyou Racing pedig rengeteget jár tesztelni Zolderbe. A végeredmény: a belga szövetség tehetségkutató programját képviselő Gilles Magnus volt a leggyorsabb az FP2-ben, egy tizeddel megelőzve csapattársát, Nathanael Berthont, miközben a harmadik Audival Tom Coronel negyedik lett. 

Már az FP1 alapján is lehetett arra következtetni, hogy erős lesz a Lynk & Co, Yvan Muller harmadik helye pedig alátámasztja mindezt. Az Audi és Comtoyou tempójától viszont ők is elmaradnak; ha az ideális köröket nézzük, közel két tized a hátrányuk. 

Tassi-zolder-2020-fp1.jpg

A magyarok közül Tassi Atika lehet a legelégedettebb, az FP2-t ugyan a hetedik helyen zárta, de ő lett a legjobb Hondás, majdnem pont ugyanolyan idővel, mint amivel Nestor Girolami elvitte az első edzést. Kell még gyorsulnia, de a Q2 elérhetőnek tűnik. 

A Hondával ellentétben a Hyundai még az FP1-nél is szenvedősebb második szabadedzésen van túl. Luca Engstler 14. helye (kilenc tized hátránnyal) a legjobbjuk, és semennyit nem gyorsultak az FP1-hez képest. Michelisz Norbi 18. lett, és négy tizeddel ment lassabb kört, mint tegnap. 

Egyelőre nincs tuti hírünk az okokról, csak tippjeink. Elképzelhető, hogy kipróbáltak néhány nagyon extrém irányt, ami nem jött be, de teljesen azt sem tudom kizárni, hogy ez már az őket érintő kellemetlen BoP-változtatás elleni hadjárat része. Távol álljon tőlem, hogy kijelentsem, biztosan így van, de ezt a lehetőséget sem vetném el teljesen. 

michelisz-zolder-fp1-box-2020.jpg

A Zengő Motorsport folyamatosan gyorsul az új Cuprákkal, Mikel Azcona a 15. helyig jött előre, és közel nyolc tizedet gyorsult tegnaphoz képest. Boldizs Bence és Kismarty-Lechner Gábor is javult, előbbi 1.1 másodperccel, utóbbi pedig másféllel ment gyorsabbat. 

Sokat javult szombathoz képest a Vukovic Motorsport is a Renault Mégane RS TCR-el, Jack Young 13. lett, nyolc tizedet gyorsulva. De bizakodhat az Team Mulsanne is, hiszen Jean-Karl Vernay hatodik lett az Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR-el.

Kisma-zengo-fp1-zolder.jpg

Az FP2 végeredménye:

FP2-zolder-2020.jpg

Folytatás 14:00-kor az időmérő edzéssel, amit már élőben közvetítünk az Eurosport 2-n. 

Hozzászólások