WTCR - Tanigucsi a Wiechersnél
Tanigucsi a Wiechersnél

Tanigucsi a Wiechersnél

LantiLanti
2013/09/17 17:02

Tanigucsi_arc

Fredy Barth már az év elején jelezte, hogy az idei szezon során két WTCC fordulót kénytelen lesz kihagyni egyéb elfoglaltságai miatt, így a Wiechers Sportot nem érte váratlanul, hogy Argentína után a suzukai futamra is beugró versenyzőt kellett keresni.

A Túraautó Világbajnokság mellett Barth a Blancpain Endurance Seriesben is megy, ahol az Emil Frey Racing versenyzője Lorenz Frey és Gabriele Gardel oldalán. A hármas a suzukai verseny hétvégéjén egy GT3-as Aston Martinnal indul a Nürburgringen, a Pro kategóriában.

A német Wiechers Sport már hetekkel ezelőtt jelezte, hogy akárcsak Termasban, Suzukában is egy helyi versenyzőt szeretnének nevezni. Ezúttal viszont valószínűleg nehezebb dolguk volt, mint Argentínában, hiszen egy majdnem Forma-1-es pilóta helyett Japánban Tanigucsi Jukinori vezeti majd a sötétkék BMW-t.

"Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek a világ legizgalmasabb bajnokságába. Nagyon tisztelem a Wiechers Sportot és a BMW-t is szeretem, úgyhogy mindent megteszek majd annak érdekében, hogy megjavítsam eddig legjobb eredményemet, és újabb kupát szerezzek Japánnak" - mondta Yuke, aki 2010-ben Okayamában megnyerte a privát értékelést.

Tanigucsi régi ismerős lehet a WTCC-t kedvelők számára, 2009-ben négy versenyen indult az N.technologynál egy Hondával, 2010-ben és 2011-ben pedig a Bamboo Engineeringnél versenyzett Chevrolet-val. Sok vizet azonban nem zavart a pontszerző helyek környékén, 2010-ben egyszer kilencedik volt, 2011-ben pedig Suzukában hetedikként zárt az első futamon a többre érdemes Cruze-zal.

"Yuke-val évek óta jó barátok vagyunk, és nagyon örülök, hogy végre együtt is dolgozhatunk. Jól ismeri Suzukát, úgyhogy szerintem gyors lesz" - tette hozzá Dominik Greiner, a Wiechers Sport csapatmenedzsere.

A japán pilóta pályaismeretéből sokat profitálhat a Wiechers, olyan eredményekre viszont kár lenne számítani, mint amiket Lopez szállított Argentínában.

Tanigucsi egyébként főként saját pénzén versenyez, övé ugyanis a globálisan ismert Yuke's videó játék készítő cég, amely továbbra is jól pörög a piacon.

Fotó: WTCC Media

Írta: Lanti

Hozzászólások