WTCR - Tanigucsi a Hondánál?

Tanigucsi a Hondánál?

LantiLanti
2012/06/01 12:42

A dolog csak pletyka, de érdekes, és lehet valóságalapja. Jukinori Tanigucsi tavaly egy teljes szezont lefutott a Bamboo Engineeringnél egy Chevrolet Cruze-zal, idén viszont más vizekre evezett. A japán mágnás, aki számítógépes játékokban utazik 2012-re is könnyedén vehetett volna magának egy ülést akár Richard Colemanéknél, akár egy másik csapatnál, Ő azonban úgy döntött, hogy hazatér, és inkább a Mugen Power Cup-ban, egy Honda Civic márkakupában szerepel.

Tanigucsi döntése egyből gyanakvást váltott ki a túraautózást kedvelők körében, és sokan máris azt feltételezi, hogy a japán a jövő évre készül, amikor is a gyári Honda csapat egyik, természetesen fizetős versenyzője lehet. A Honda idén még csak egy autóval érkezik a szezon utolsó három versenyére, 2013-ban viszont minimum kettő, de az sem kizárt, hogy három Civic-kel neveznek.

Több minden is szól Tanigucsi mellett. Egyrészt tapasztalt (33 WTCC futam van a háta mögött), mégsem kerül pénzbe, hiszen finanszírozza saját versenyzését, ami jól jön a jelenlegi gazdasági helyzetben. Másrészt a japán gyártókra jellemző a patriotizmus, ha valahol elindulnak, ott szeretik ha legalább egy hazai pilóta tagja a csapatnak. Harmadrészt Tanigucsi ismeri a Honda Civicet fejlesztő J.A.S Motorsportot, hiszen még 2008-ban négy futamon is rajthoz állt az olaszok által épített, és az N.technology által versenyeztetett régi Accorddal. James Thompson csapattársaként Olaszországban illetve hazai versenyén indult, legjobb eredménye egy 19. hely volt.

Tanigucsi egyébként két forduló után második a Mugen Power Cup-ban, hátránya 14 pont az élen álló Yumi Otaval szemben.

Hozzászólások