WTCR - Sztárparádé Makaón

Sztárparádé Makaón

LantiLanti
2013/10/09 20:22

Idén hatvanadszor rendezik meg a legendás Makaói Grand Prix-t, és ebből az alkalomból igen ütős mezőny gyűlik össze novemberben a volt portugál gyarmaton. Akárcsak 2005 óta minden évben, idén is a hétvége egy fontos része lesz a WTCC idényzáró fordulója, ám nem biztos, hogy ez számít majd a legnagyobb látványosságnak.

Pedig a Túraautó Világbajnokság is kitesz magáért, 34-en neveztek a két WTCC futamra, ami rekord a sorozat nyolc éves történetében. A már jól megszokott mezőnyhöz kereken 10 ázsiai vitéz csatlakozik majd, mindannyian szívó 2.0 literes autóval (ebben André Couto nem számít bele).

Ám elég csak egy pillantást vetni a Volkswagen Scirocco R China Masters névsorára, és máris nyilvánvaló, hogy komoly konkurenciát kapott a WTCC. A 2004-es BTCC Masters mintájára túraautós (és más autósportos) sztárok egész sorát hívták meg, akik között sorsolással osztják majd el az egyébként teljesen egyforma kupás Sciroccokat.

Íme a lista: Alain Menu (2x BTCC bajnok), David Brabham (Le Mans 24h győztes), Duncan Huisman (Nürburgring 24h győztes), Emanuele Pirro (5x Le Mans 24h győztes), Jörg Müller (WTCC - 2.), Julian Bailey (FIA GT bajnok), Mike Conway (Indycar futamgyőztes), Nicola Larini (WTCC futamgyőztes), Rickard Rydell (BTCC bajnok), Stefan Johansson (Le Mans 24h győztes), Steve Soper (BTCC - 2.), Tim Harvey (BTCC bajnok).

Bár az autóversenyzés számtalan szegletéből érkeztek, egy valami összeköti őket, az elmúlt 60 év során valamikor maradandót alkottak Makaón, akár a Forma-3-as, akár a túraautós futamokon. A nemzetközi sztárok mezőnye helyi kiválóságokkal egészül majd ki, akik szintén letették már névjegyüket a legendás utcai körön.

És még nincs vége a sornak, versenyautóba ül Makaón Sebastien Loeb is, a kilencszeres ralivilágbajnok az Ázsiai Porsche Carrera bajnokságban indul egy kupás 911 GT3-mal, amelyhez hasonlóval (nem teljesen ugyanolyannal) ment már idén a Porsche Szuperkupában.

A Citroen gyári pilótájaként Loebre jövőre már éles bevetés vár Makaóban, így a mostani vendégszereplés célja a pálya begyakorlása. Merthogy Makaóra nem lehet csak úgy elugrani tesztelni.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások