WTCR - Sziklás terep vezet a csúcsra
Sziklás terep vezet a csúcsra

Sziklás terep vezet a csúcsra

LantiLanti
2013/02/02 13:12

Michelisz_arc

Viszonylag kevés más által készített interjút teszünk közzé itt a Túraautó Hírblogon, és ennek csak az egyik oka az, hogy önzők vagyunk. :) A fontosabb indok, hogy nagyon kevés értelmes, tartalmas beszélgetés kerül bele az Internet vályújába. Online kapcsolata és billentyűzete szinte mindenkinek van, ám ez még senkit nem tesz újságíróvá, főleg nem szakértővé. Na mindegy, szerencsére van kivétel, és ennek egyik bizonyítéka Vályi Pista interjúja Michelisz Norbival. Egy-két érdekesebb részt kicsippentettünk belőle, az egész írást pedig a lenti linkre kattintva érhetitek el.

Láttad már közelről az új autót? A szezon végén már megmutatták, az eredményei alapján abszolút ígéretesnek tűnik, de akkor megnézhetted úgy igazán is magadnak?

"Meglehetősen szoros volt a gyűrű az autó körül, nem igazán hagyták a hondás mérnökök, hogy közel kerüljünk hozzá. Amit azonban láttam, az elég aprólékos és a végletekig kihegyezett munkának tűnt. A féknyergek például a tárcsa aljára kerültek, ennyire fontos az alacsony súlypont, és maga a fék hűtése is egészen egyedi módon volt megoldva, sosem láttam még ilyet."

Az idei szezon tehát inkább a visszaszokásról és az útkeresésről szól majd. Nem tudom, mennyire használhatóak a seatos beállítások, az alap-setupok…

"Na ezt én sem tudom. Elég eltérő a két autó, de nem elképzelhetetlen, hogy lesznek elemek, melyeket hasznosítani lehet majd. Nyilván van sok olyan dolog, amit a Seatból már megtanultam…"

Jut eszembe, ki lesz a negyedik pilóta? Mert ugye tervben van, hogy valaki még beszáll.

"Igen, lesz egy japán versenyző, akit a Honda be szeretne ültetni az autóba, hogy odahaza népszerűsítse a márkát és a sorozatot. Úgy néz ki, hogy ez a pilóta az én csapattársam lenne, tehát a Zengő Motorsport színeiben versenyzik majd, de csak 2-3 hétvégére jön."

Esélyeid?

"Nézd, ne várjunk csodát. Szeretnék a szezon második felére odaérni Tarquinihez és Monteiróhoz, de nem gondolom, hogy nagyon meg tudjuk majd kavarni a végső sorrendet. Ez egy tanulóév lesz. Mindazonáltal szeretnék legalább egy-két futamot nyerni."

Irány a teljes interjú!

Fotó: Zirig Árpád / Totalcar

Hozzászólások