WTCR - Szárazon az All-Inkl.com

Szárazon az All-Inkl.com

LantiLanti
2013/02/12 19:33

Munnich_teszt_seat

Két nap szakadó esőben eltöltött tesztelés után az All-Inkl.com Münnich Motorsport Navarrából Portimaoba tette át székhelyét, és a portugál pályán végre a nap is megtalálta őket. Bár pólóra azért nem vetkőztek a szerelők, de végre száraz aszfalton is volt lehetőségük kipróbálni a SEAT Leónt. Vasárnap és hétfőn technikai problémák nélkül folyt a munka, ráadásul a SEAT Sport egy régi ismerőst is a csapathoz küldött, amolyan nem gyári támogatásként.

"Rengeteg kört tettünk meg végre száraz aszfalton, és volt időm picit a SEAT-hoz hangolni a vezetési stílusomat. Többféle beállítási variációt is kipróbáltunk, hogy megtaláljuk azt a kombinációt, amivel az autó leginkább passzol hozzám. A SEAT Sport pedig elküldte hozzánk Jordi Genét, aki felbecsülhetetlen értékű tapasztalattal rendelkezik a WTCC-s autóról, és nagy segítségünkre volt. Kvalifikációs köröket és versenyt is szimuláltunk, az eredmények pedig kielégítőek voltak" - értékelt Marc Basseng az 'fiawtcc.com' oldalnak.

Akinek nem ugrana be elsőre, Gené nyolc évet töltött a SEAT-nál az ETCC-ben illetve a WTCC-ben. Ez idő alatt 128 világbajnoki futamon indult, és négyszer győzött. Sosem tartozott a leggyorsabb pilóták közé, ám az ő feladata elsősorban az autó fejlesztése volt, és ezen a területen a legjobbak egyike.

"Ez a pálya komoly kihívást jelent a versenyzők számára gyors kanyarkombinációival, kemény féktávjaival és lassú kanyarjaival. Különböző irányokba mentünk el a beállításokkal, hogy több lehetőséget is kipróbálhassunk. Még mindig csak tanulok, de nagyon elégedett vagyok az eredményekkel, amiket eddig elértem" - tette hozzá René Münnich, csapatfőnök-pilóta.

A portimaoi két nappal egy időre véget ért a tesztelés az All-Inkl.com számára, Portugáliából visszatérnek a csapat főhadiszállására, Németországba, ahol tovább ismerkednek majd a Leónnal. A monzai idénynyitó előtt azonban újabb tesztnapokat terveznek.

Fotó: All-Inkl.com Münnich Motorsport

Hozzászólások