WTCR - Súlytáblázat - Szlovákiaring
Súlytáblázat - Szlovákiaring
Fotó: WTCC Media

Súlytáblázat - Szlovákiaring

LantiLanti
2014/05/05 20:00

Az FIA ma nyilvánosságra hozta a hétvégi szlovákiaringi WTCC fordulóra érvényes súlytáblázatot, amelyben kizárólag az átlagidők közti különbségek változtak, a kiosztott ballasztok viszont nem. Mindez azt jelenti, hogy a felvidéki versenyen is 60 kiló különbség lesz a Citroen és a többi márka között.

A pluszsúlyokat az elmúlt három hétvége (Marrakesh, Paul Ricard, Hungaroring) időeredményeiből számítják. A szabályoknak megfelelően valamennyi márka esetében a két legjobb pilóta két legjobb idejét veszik az időmérőről valamint a futamokról, és ezek átlagainak különbsége határozza meg, hogy melyik típus milyen ballasztot kap.

A magyar hétvége jelentősen csökkentette márkák átlagidői közti különbséget. Mindenki közelebb került a Citroenhez, a Honda pedig utolérte a Chevrolet-t. A japán márka hátránya 1.8 másodpercről 1.3-ra csökkent, a Chevrolet-é pedig 1.6-ról 1.3-ra, azaz Gianni Morbidelli győzelme ide vagy oda, a Honda közelített az amerikai márkához.

Csökkent a Lada lemaradása is, 3,1 másodpercről 2,7-re. Ám egyik márka sem érte el a +10 kilós szinthez szükséges 0,9 másodperces küszöböt, azaz míg a Citroenek +60 kilót cipelnek majd, addig az összes többi márka gyári minimumon futhat Szlovákiában.

A szlovákiai hétvégére érvényes súlytáblázat:

Típus

Különbség

Pluszsúly

HUN

Citroen C-Elysée

0,0 s

+ 60 kg

1160 kg

Honda Civic

1,3 s

+ 0 kg

1100 kg

Lada Granta

2,7 s

+ 0 kg

1100 kg

Chevrolet Cruze

1,3 s

+ 0 kg

1100 kg

 

Hozzászólások