WTCR - WTCC súlytáblázat - Sanghaj
WTCC súlytáblázat - Sanghaj
Fotó: WTCC Media

WTCC súlytáblázat - Sanghaj

LantiLanti
2014/10/07 12:06

Máris rohan tovább a WTCC mezőnye, a múlt hétvégi pekingi vonatozás után egy sokkal nagyobb, hosszabb, szélesebb és modernebb kínai pályára, a Forma-1 által is használt sanghaji körre telepszik át a Túraautó Világbajnokság.

Ma reggel kiadták versenyre érvényes pluszsúlytáblázatot, amely elsősorban a Chevrolet-kat sújtja, a Hondákat ellenben némileg helyzetbe hozhatja.

A pluszsúlyokat az elmúlt három hétvége (Spa, Termas, Peking) időeredményeiből számítják. A szabályoknak megfelelően valamennyi márka esetében a két legjobb pilóta két legjobb idejét veszik az időmérőről valamint a futamokról, és ezek átlagainak különbsége határozza meg, hogy melyik típus mennyi ballasztot kap.

Bár a kínai főváros mellett a Citroen egyik futamon sem tudott győzni (ilyenre először volt példa beszállásuk óta), a francia márka természetesen továbbra is magabiztosan őrzi vezető helyet az átlagidők tekintetében, azaz Sanghajban is övék lesz a maximális, +60 kilós csomag.

Az idei év során másodszor azonban a Chevrolet fél másodpercen belülre került a Citroenhez képest, így akárcsak Termasban, Sanghajban is plusz negyven kilót kapnak az RML által átépített TC1-es Cruze-ok.

A Hondák hátránya hatról hét tizedre nőtt az átlagidők tekintetében, így Michelisz Norbiék autói 10 kilóval könnyebbek lesznek a második kínai hétvégén mint az elsőn.

És hiába szerezte meg Pekingben első futamgyőzelmét a Lada, az oroszok lemaradása még mindig messze nagyobb annál, hogy pluszsúlyt kelljen kiszabni rájuk, így Thompsonék továbbra is a gyári minimumon, azaz 1100 kilón futhatnak.

A sanghaji hétvégére érvényes pluszsúlyt táblázat:

Típus

Különbség

Pluszsúly

SHJ

Citroen C-Elysée

0,0 s

+ 60 kg

1160 kg

Honda Civic

0,7 s

+ 20 kg

1120 kg

Lada Granta

1,7 s

+ 0 kg

1100 kg

Chevrolet Cruze

0,5 s

+ 40 kg

1140 kg

Hozzászólások