WTCR - Spaba látogatnak Wéber Gabiék
Spaba látogatnak Wéber Gabiék
Fotó: B3 Racing, Zengő Junior Team

Spaba látogatnak Wéber Gabiék

LantiLanti
2014/09/05 11:20

Nem sokkal azt követően, hogy Michelisz Norbi belekóstolhatott a legendás spai versenypályába, további négy magyar pilótának lehet része az élményben, a SEAT León Európa-kupa mezőnyével ugyanis Bús Edina, Wéber Gábor, ifj. Ficza Ferenc és Tóth Norbert is Belgiumba látogat a hétvégén.

A hazai szempontból kiválóan alakuló silverstone-i verseny (Ficza megnyerte az első futamot, Wéber pedig harmadik lett a másodikon) után a rajongók számára kellemetlenül hosszú, majd másfél hónapos szünet következett, de a WTCC-n szocializálódott közönség valahogy ezt is kihúzta. Ott már lassan két hónapja böjtölünk...

A magyar csapatok és pilóták számára viszont elég gyorsan elszaladt ez az idő. Edina és Gábor a B3 Racinggel csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat Élménynap nevű rendezvényhez, ahol a SEAT versenyautókkal igyekeztek felejthetetlen emlékeket hagyni a résztvevő beteg gyermekekben.

Edina ezen kívül a Facebookon tomboló ALS Ice Bucket Challenge-hez is csatlakozott, és a nyakon öntést valamint az adományozás után többek között két SEAT-os riválisát, Stefano Cominit és Stian Paulsent hívta ki.

A Zengő Junior Team ezalatt a nagy csapattal és Michelisz Norbival kitelepült Hatvan városába, ahol egy nagyszabású roadshow keretében találkoztak a helyi autósport rajongókkal. Norbi mellett Ficza Feri és Tóth Norbert is megtapasztalhatta, mennyire népszerű Magyarország első és egyetlen WTCC-s alakulata.

Zengojunior_seat_hatvan_1A pihenésnek azonban vége, az autók és a pilóták már Spa-Francorchampsban vannak, ahol pénteken két szabadedzéssel veszi kezdetét a program (a teljes időbeosztást a cikk végén találjátok).

„A meglehetősen hosszúra nyúlt nyári szünet után már nagyon izgatottan várjuk, hogy ismét a SEAT-okba ülhessünk. A versenymentes időszakban jutott idő a pihenésre és kikapcsolódásra is, de azért az edzéseket sem mellőztem. Az utóbbi hetekben szimulátoron próbáltam begyakorolni a pályát, hiszen teljesen szűz számomra, még sosem versenyeztem itt."

"A pálya a szimulátoros tapasztalataim alapján nehéz, úgy hiszem kétszer félóra nem lesz elegendő ahhoz, hogy begyakoroljam úgy, hogy aztán az időmérőn a középmezőnybe jussak. Ettől függetlenül bízom abban, hogy a vártnál jobban teljesítek majd” - mondta Edina a hétvége előtt.

Wéber Gabi számára lesz egy másik újdonság is Spa-ban, a WTCC-t is megjárt pilóta ezúttal kivételesen új mérnökkel dolgozik majd. Francesc Pascual egész jól ismeri az ardenneki pályát, június végén ugyanis a Túraautó VB-s hétvégén is volt ott dolga.

"A hétvégére versenymérnököt cserélek – ugyanis Francescék vasárnapra várják első gyerekük születését, így igazoltan marad távol – helyette druszájával, Francesc Pascuallal dolgozom majd együtt, aki John Filippi WTCC-s versenymérnöke és nem mellesleg ők idén már versenyeztek Spában"  - mesélte Gabi.

B3_silv_boxA rutinos pilóta hozzátette, egy versenyző mindig csak a győzelemmel lehet igazán elégedett, és mivel az év eleji szenvedés után mostanra összeállt a León, Spa-ban is szeretne az élmezőnyben harcolni.

A nyári szünet a csapat számára is gyorsan elröpült, erről már Bári Dávid, a B3 Racing mérnöke számolt be, ugyanis a sikeres silverstone-i hétvége után volt mit pofozni a SEAT-okon. Ám mostanra mindkét autó készen áll a spai megmérettetésre.

A bajnokság féltávjánál jelenleg Ficza Feri áll a legjobban a magyarok közül, a Zengő Junior Team versenyzője harmadik az összetettben, és csak hat pont választja el az élen álló Stefano Cominitől. A mindössze 18 éves tehetség, akit sokan már most Michelisz Norbi lehetséges utódjának tartanak (hosszabb távon) egy jó spai szerepléssel akár a lista élére is ugorhat.

Wéber Gabi szintén a győzelemért utazik Belgiumba, míg Bús Edina és Tóth Norbi a pontszerzésért szeretne harcba szállni. Előbbinek ez egyszer már sikerült idén, de utóbbi sem járt messze tőle Silverstone-ban.

A spai hétvége programja:

Péntek: 12:00 - Első szabadedzés (30p)

16:35 - Második szabadedzés (30p)

Szombat: 9:45 - Időmérő edzés (30p)

13:55 - Első futam (9 kör) (SEAT Youtube, élő)

Vasárnap: 11:00 - Második futam (9 kör) (SEAT Youtube, élő)

Hozzászólások