WTCR - Spa már biztosan visszatér?
Spa már biztosan visszatér?

Spa már biztosan visszatér?

LantiLanti
2013/10/15 15:19

Spa_heli

Spanyol újságíró kollégák szerint eldőlt, hogy 2005 után jövőre ismét lesz WTCC futam Spa-Francorchamps-ban, és bár a hivatalos naptárra még biztosan sokat kell várni, több forrás is tényként közli a belga helyszín visszatérését.

A hírek szerint június 21-én és 22-én rendezik jövőre a spai WTCC hétvégét, méghozzá a Francia GT bajnokság szerepét betöltő GT Tour sorozattal karöltve. A világbajnokság oldaláról eddig csak lehetőségként beszéltek a legendás pályáról, az FFSA (Francia szövetség) viszont állítólag hivatalosan is megerősítette a közös rendezést.

A WTCC utoljára az első szezon során, 2005-ben látogatott el Spaba, ahol az első futamot Dirk Müller nyerte a BMW-vel, a másodikon pedig Fabrizio Giovanardi győzött az Alfa Romeoval.

A közönség és a pilóták körében is nagy népszerűségnek örvendő ardenneki pálya azután került ismét képbe, hogy kiderült, 2014-től a Citroën gyári csapatot indít a WTCC-ben, Spa pedig Franciaországtól alig 150 kilométerre található.

Könnyen elképzelhető azonban, hogy a belgiumi hétvége mellett a Citroën egy 100%-ig francia fordulót is "kap" a WTCC-től, hiszen jelenleg is folynak a tárgyalások a Paul Ricard versenypályával.

Fotó: ausmotive.com

Hozzászólások