WTCR - Snettertonban tesztelt a Ford
Snettertonban tesztelt a Ford

Snettertonban tesztelt a Ford

LantiLanti
2013/05/24 14:37

Holland_ford

Amíg a WTCC mezőnya Ausztriában csatázott, addig eredményes egynapos tesztet zárt az angliai Snettertonban a Rotek Racing, amely körülbelül egy hónapja jelentette be, hogy megvásárolta az Arena Motorsport által fejlesztett S2000-es Ford Focusokat, amelyekkel nemi fejlesztői munkát követően még idén visszatérnek a WTCC-be.

A Németországban is aktív amerikai istálló másodszor gurította pályára a Fordot, amit ezúttal is az alakulat egyetlen bejelentett versenyzője Robb Holland vezetett. Korábban Brands Hatchben próbálták ki először az autót, Snettertonban viszont már  az érdemi munka is előtérbe került.

Holland több mint 50 kört tett meg a Focuszal a norfolki pályán, és a csapat eredményesnek nevezte a tesztet. A további tervek között még egy nagy-britanniai gyakorlás szerepel, mielőtt a Focust átszállítják az Egyesült Államokba. Onnantól kezdve a Rotek amerikai főhadiszállásáról irányítják tovább a programot.

"Jól alakult a teszt. Elsősorban a motorhangoláson dolgoztak a Mountune mérnökei, de rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk az autó új, 2013-ban tervezett futóművéről is" - mondta Holland a Crash magazinnak.

Az új futómű jó hír, hiszen tavaly éppen ezen a téren volt rengeteg problémája a Fordnak. Az év elején ez eltérő szabályértelmezés miatt az FIA néhány futam után szabálytalannak minősítette a Focusok futóművét, és az Arena kénytelen volt az utcai modell felfüggesztését használni.

"Elégedett vagyok az eredményekkel. A most összegyűjtött adatokkal visszamegyünk a főhadiszállásra, és további finomításokat végzünk az autón az utolsó angliai teszt előtt, amelyet júniusban tartunk. Ezután a Ford hajóra kerül, és átszállítjuk a csapat sonomai műhelyébe" - tette még hozzá az amerikai pilóta.

A hírek szerint eközben a második Focuson is dolgozik a Rotek Racing, ám arról még nem beszéltek, hogy azt mikor és kivel vethetik be a WTCC-ben.

Fotó: Rotek Racing

Hozzászólások