WTCR - Siker után hideg fej

Siker után hideg fej

LantiLanti
2012/05/31 22:16

A salzburgi hétvége óta eltelt két hétben azonosított repülő tárgyakat észleltek németországi Nienburg közelében. A Wiechers csapat néhány nap föld felett járkálás után most már a következő feladatra koncentrál, Portimaoban szeretnék folytatni a jó szereplést. Stefano D'Aste győzelme óriási lökést adott az egész alakulatnak, de Portugáliában már nem lehet megélni az ausztriai sikerből.

"Az első és legfontosabb célunk az lesz, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsük privát értékelésben, és lehetőleg az egyik futamon megnyerjük a kategóriát. A jelenlegi második helyezett Michelisz Norbert nincs messze, és az élen álló Pepe Oriola is befogható, úgyhogy Stefano abszolút versenyben van. A WTCC-ben nagyon fontos a kiegyensúlyozott, folyamatos pontszerzés. Stefano pedig rutinos róka, biztos, hogy hideg fejjel vág majd neki a következő versenynek" - kezdte Dominik Greiner csapatmenedzser.

A nienburgi csapat a kezdetek óta, azaz 2005-től tagja a WTCC mezőnyének, és két hete történetük első világbajnoki győzelmét ünnepelhették, így nem kell agyonmagyarázni, mit jelentett számukra ez a siker, és mekkora erőt adhat a folytatáshoz.

"A győzelem óriási motivációt adott a csapatnak, úgy is mondhatnám, hogy egy pozitív értelmű nyomás van a vállunkon. Szeretnénk ismét sikeresek lenni. Az autón nem kellett sokat változtatni, szokás szerint felkészítettük a csapat főhadiszállásán, Nienburgban, és elküldtük Portimaoba. A technika szerdán érkezett meg a pályára."

A megkérdezettek egyöntetű véleménye szerint a Portimao a Szlovákiaringhez hasonlít leginkább, de az ausztriai pályával is vonható némi párhuzam. A Yokohama mérnökei ugyanis úgy vélik, Portugáliában is nagy jelentősége lesz annak, hogy ki hogyan tudja megóvni a gumikat. Márpedig a BMW ebben kétségtelenül a mezőny legjobbja, D'Aste pont az ellenfelek defektjeinek köszönhette győzelmét.

"A motorsportban sosem tudod pontosan megmondani, hogy mi fog történni. A Salzburgringen például győztünk, pedig egyáltalán nem számítottunk rá. Nagyon elszántak vagyunk, de azt gondolom, hogy a három Chevrolet nagyon erős lesz Portimaoban."

Greiner úr végezetül arról is beszélt, hogy minek köszönhető az, hogy pont idén jött össze az első győzelem.

"A szezon elején változások történtek a csapat személyi állományában, és több területen, többek között műszaki értelemben is előrelépést jelentett. Ezért tudtunk ilyen sokat fejlődni idén" - zárta a csapatmenedzser.

Bár D'Aste az elmúlt öt futam során összesen 16 pontot gyűjtött a Yokohama kupában, továbbra is ő Michelisz Norbi egyik legnagyobb ellenfele a Yokohama kupában.

Hozzászólások